Microsoft esitteli uuden Surface-tabletin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (12)

Microsoft esitteli uuden Surface-tabletin
Microsoftin salamyhkäisen julkistustilaisuuden anti pysyi alusta loppuun asti salaisena. Nyt se on kuitenkin paljastunut, Microsoft Surface.

Toisin kuin edellinen Surface-laite, uusi versio on käteen mahtuva taulutietokone. Microsoftin mukaan heidän uusi Windows 8/RT -käyttöjärjestelmä vaatii tuekseen yhtiön itse suunnittelemaa rautaa, aivan kuten Windows 1.0:n kohdallakin (hiiri). Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmerin mukaan Surfacen avulla Microsoft varmistaa sen, ettei yhtäkään kiveä jätetä Windows 8:n kohdalla kääntämättä.

Windows-pomo Steven Sinofskyn mukaan laitteen runko on ainutlaatuinen. Vain 9,3 mm:ä paksun laitteen rungossa on käytetty magnesiumia ja se on PVD-viimeistelty. Näyttö on 10,6-tuumainen ClearType HD. Engadgetin mukaan laitteen sisuksista löytyy Nvidian ARM-piiri (Windows RT), mutta markkinoille tulee myös Intel-versio (Windows 8). Intel-versio on hieman paksumpi (14 mm) ja painavampi.


Tabletti kääntyy myös läppäriksi kickstand-tuen ja erittäin ohuen näppäimistön avulla. Tuki on välttämättömyys, koska näppäimistötelakka ei yksin jaksaisi kannattaa näyttöä. Saatavana on myös stylus-kynä.

ARM-versio tulee myyntiin 32 ja 64 gigatavun malleina. Hinta on "kilpailukykyinen". Intel-versiossa on myös kaksi vaihtoehtoa, 64 GB ja 128 GB. Täydelliset speksit löytyvät täältä.

Kirjoitettu The Vergen liveblogin perusteella.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

12 kommenttia

Robustus
Robustus
Vaikuttaa loppuunsa asti mietityltä vehkeeltä. Ennustan sille valoisaa tulevaisuutta. Tämä merkitsee kylläkin sitä, että Nokialla ei tule olemaan Microsoftin kanssa tablettirintamalla kovin isoa roolia eikä varsinkaan mitään erityisasemaa muihin valmistajiin nähden.

Nokia on jäänyt tablettijunan kyydistä niin kuin se on jäänyt monesta muustakin junasta tätä aiemmin. Täytyy myöntää, että tuo Microsoftin veto oli kuin läimäisy päin nokialaisten ällistynyttä pläsiä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. kesäkuuta, 2012 @ 3:03

Ronskisti vaan...

Asus P8P67 Pro Rev 3 <> i7 2600K 4,5GHz <> Vertex3 240/SATA3 <> WD CB 1T 7200/SATA3 <> Zotac GTX 580 Amp! <> 4x4GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 CL9 <> Antec Twelve Hundred <> Antec Kühler H2O 920 <> Antec CP-1000 <> Optiarc DVD <> Dell UltraSharp U2711 2560x1440
PCMark7 5999 <> 3DMark Vantage P28929 <> 3DMark 11 P7525 <> 3DMark06 31955

dRD
dRD
Intel-versio, i5-prossulla on muuten jees, mutta "Ultrabook-like pricing" kuulosti aika pahalta. Tonni tabletista, vaikka se oiskin samalla todella, todella tehokas kannettava Pc ja superdupercool kaikinpuolin, on.. vähän turhan paljon. Vai onko?
Kaakatus
Kaakatus
Quote:

Tabletti kääntyy myös läppäriksi kickstand-tuen ja erittäin ohuen näppäimistön avulla. Tuki on välttämättömyys, koska näppäimistötelakka ei yksin jaksaisi kannattaa näyttöä. Saatavana on myös stylus-kynä.
Eli tätä ei voi käyttää sylissä läppärinä ilman, että tuo tuki nojaa polviin? Ei nyt ihan hirveän hieno ajatus..

Antec P180B, Asus P5K, Intel Q9550 @ 3.6GHz, Ati HD 6950, WD 320GB&2TB, Samsung 2x1TB&750Gt, 8192Mb DDR2 800MHz, Creative X-FI Platinium, Sennheiser HD-555, Behringer Truth B2030 Aktiivit, M-Audio Fast Track Pro.

Lumikki
Lumikki
Kuten tuolla aikaisemminkin sanottiin. Kun se uusi tehty käyttöjärjestelmä ei oikein sovellu mihinkään nykyajan laitteeseen kunnolla, niin pitää rakentaa laite johon se sopii. Vielä niin että se on sitten rauta sidottu Microsoftiin.

Näyttää hyvältä, mutta miten käyttökelpoinen käytännössä?
Bluejack
Bluejack
Jaahas, tällä tullaan kyllä pääsemään historiaan.Näitä tullaan myymään kymmeniä! Jos liikkeessä on viereten täysiverinen ultrakannettava ja tämä torso niin kummanhan jengi ostaa?Pataanhan kylillä saisi tai vähintään kivitettäisiin jos tuon kanssa edes miettisi kahville menevän.
niet,niewiht... Olisivat nyt lanseeraaneet vaan sen puhtaan windows 8 täppärin ennen kuin rupeavat näiden hybridi-lelujen kanssa leikkimään.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
No täppäreitä tulee markkinoille varmaan pilvin pimein. Ja tjoo... ei näitä halvalla tule mistään löytymään. Intel versio menee varmasti yli tuhannen euron täällä kotomaassa... 1200-1400 egee voisi olla hyvä arvaus, paitti jos tuo näyttö on tosi huono ja halpa, jolloin saatetaan olla siinä tonnin hujakoilla. Arm versio menee luultavasti Asuksen tranformer Primen kanssa samoihin eli 600-700 egee.
Transformerin telakka vain on viksumpi. Tässä tuo näppis on vain "suojakotelo" joten tää on enemmän täppäri kuin transformeri on... Sitä voi sentään näpytellä sylissä.
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
tosiaan toivotaan että ei ole hinnoiltu pilalle. muuten aika hyvän olonen vehje
ArttuH5N1
ArttuH5N1
Aika jännä veto. Tekeekö Nokia nyt sitten erilaisen tabletin (halpismalli) vai mitä mahtanevat tehdä...

Vaikuttaa kyllä aika mahtavalta kapistukselta sinänsä. Ulkonäkö ja telakka kiinnostavat, hinnoittelu pelotaa ja tuo yllä mainittu tilanne, että läppärinä käytettäessä pitää tabletin tuen nojata polviin jos sylissä pitää, kuulostaa erittäin epäkäytännölliseltä.
Henry1979
Henry1979
Vaikuttaa kyllä mielenkiintoselle vehkeelle ja nerokas idea ollu toi et keksitty tehä näppis tosta näytön suojuksesta, ni toimii pöydällä lähes kuin perinteinen kannettava. Ite ainaki oletin et toi on täysverinen tabletti, mut sit pikku extrana tuo näppissuojus ja tabletin takaa taittuva pystytuki.

1. AMD FX-8320, radeon R9 280X, asus m5A99X EVO, 8 GB DDR3 1600 MHz, SilverStone Strider Plus 850W, crucial 250 GB SSD, Samsung 1TB SATA II, Antec 300, ruutuina BenQ 27" G2750 ja BenQ G2420hd 24"
2. Asus K551LN CORE I7 4510U - WINDOWS 8.1 64-BIT - 8 GT RAM - 500 GT HDD ( 24 GT SSD CACHE ) 15.6" FULL HD NÄYTTÖ - NVIDIA GEFORCE 840M
3. PS4 1 TB, PS3 320 GB+ PS Vita, telkkuna Samsung 40" LE40B530 Fulkkari

Eriol
Eriol
Vastaavia tabletin suojia näppiksellä taitaa olla tarjolla kasoittain esim. iPadille. Tuollaisissa kuminäppiksissä näppäintuntuma on vaan aika heikko.
perhana
perhana
Originally posted by Bluejack:
Jaahas, tällä tullaan kyllä pääsemään historiaan.Näitä tullaan myymään kymmeniä! Jos liikkeessä on viereten täysiverinen ultrakannettava ja tämä torso niin kummanhan jengi ostaa?Pataanhan kylillä saisi tai vähintään kivitettäisiin jos tuon kanssa edes miettisi kahville menevän.
niet,niewiht... Olisivat nyt lanseeraaneet vaan sen puhtaan windows 8 täppärin ennen kuin rupeavat näiden hybridi-lelujen kanssa leikkimään.
Enpä tiedä tuosta pataan tulemisesta, itselläni ollut muutaman kuukauden käytössä kiinalainen ipadin kokoinen intel-tablet jossa windows 8, ja kun sen kahvilan pöydällä auki laittaa on kommentit olleet kyllä kaikkea muuta kuin pataan tulemista, varsinkin siinä vaiheessa kun kertoo että laitteella toimii samat sovellukset kuin työpöytä-windowsilla, eikä pelkät androidin rivellykset.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Originally posted by perhana:
Originally posted by Bluejack:
Jaahas, tällä tullaan kyllä pääsemään historiaan.Näitä tullaan myymään kymmeniä! Jos liikkeessä on viereten täysiverinen ultrakannettava ja tämä torso niin kummanhan jengi ostaa?Pataanhan kylillä saisi tai vähintään kivitettäisiin jos tuon kanssa edes miettisi kahville menevän.
niet,niewiht... Olisivat nyt lanseeraaneet vaan sen puhtaan windows 8 täppärin ennen kuin rupeavat näiden hybridi-lelujen kanssa leikkimään.
Enpä tiedä tuosta pataan tulemisesta, itselläni ollut muutaman kuukauden käytössä kiinalainen ipadin kokoinen intel-tablet jossa windows 8, ja kun sen kahvilan pöydällä auki laittaa on kommentit olleet kyllä kaikkea muuta kuin pataan tulemista, varsinkin siinä vaiheessa kun kertoo että laitteella toimii samat sovellukset kuin työpöytä-windowsilla, eikä pelkät androidin rivellykset.
Tuossa olet harvinaisen oikeassa! Moni varmaan kaipaa "tuttuja" softia täppäriinsäkkin. Se saattaa myös johtaa siihen, että win8:sta tulee ajan kanssa ihan suosittu käyttis, kunhan ihmiset ensin tottuvat siihen täppäreissä ja puhelimissa. Näin aluksi kotvan aikaa näyttää vain vastustus olevan kovin suurta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä