Xbox 720 jo ensi vuonna - hinta 299$ ja mukana Kinect 2?

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (9)

Xbox 720 jo ensi vuonna - hinta 299$ ja mukana Kinect 2?
Viimeisimpänä tulokkaana uusien konsolien huhumyllyssä on oletetusti Microsoftilta vuotanut dokumentti, joka paljastaa Microsoftin aikeet tulevalle konsolille.

56-sivuisen PDF-dokumentin alkuperästä ei ole tietenkään varmuutta, mutta se poistettiin Microsoftin lakifirman pyynnöstä, mikä saattaa antaa aihetta epäilylle. Dokumentti on tosin peräisin vuodelta 2010, joten se ei välttämättä edusta Microsoftin nykyistä näkemystä tulevasta konsolista.Dokumentin mukaan vuonna 2013 julkaistava konsoli sisältäisi Blu-ray-aseman, ja siihen olisi sisäänrakennettu Kinect 2. Suorituskyvyltään konsolin pitäisi olla 6-8 kertaa nopeampi kuin nykyinen Xbox 360, ja se tukisi myös natiivia stereo 3D:tä. Vuotta myöhemmin sille julkaistaisiin myös "Kinect Glasses"-lasit.
Microsoftin aikeissa olisi tarjota taaksepäin yhteensopivuus Xbox 360 -konsolin kanssa, ja myydä uutta konsolia julkaisuaikaan 299$ hintaan. Jos dokumentin tiedot pitäisivät paikkansa, ei Microsoft olisi ilmeisesti tekemässä erityisen tehokasta konsolia tällä kertaa, vaan kilpailisi lähempänä Wii U:ta. Toki Microsoft on myös saattanut päivittää suunnitelmiaan sitten vuoden 2010.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

9 kommenttia

reto88
reto88
Sisäänrakennettu kinect rajaa kyllä konsolin sijoittelua.
sidrend
sidrend
Originally posted by reto88:
Sisäänrakennettu kinect rajaa kyllä konsolin sijoittelua.
Totta..

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

Boss93
Boss93
"Vuonna 2013 julkaistava konsoli sisältäisi Blu-ray-aseman"

Mikkisofta on "vain" seittemän vuotta kehityksestä jäljessä =D
Anonymous User
Anonymous User
itse luin että tämä xbox omaisi mahdollisuuden pelata pelejä pilvessä eikä rautaa enää koskaan tarvitsisi päivittää. Blueray kuulostaa oudolta tähän laitteeseen, koska pelit luultavasti siirtyy steamin tapaiseksi tai pienille muistikorteille.
mcmopo
mcmopo
Originally posted by jepulix:
itse luin että tämä xbox omaisi mahdollisuuden pelata pelejä pilvessä eikä rautaa enää koskaan tarvitsisi päivittää. Blueray kuulostaa oudolta tähän laitteeseen, koska pelit luultavasti siirtyy steamin tapaiseksi tai pienille muistikorteille.
Eipä tuo bluray niin hirveän oudolta kuulosta. Xoxiahan ei mainosteta pelkkänä pelikonsolia vaan koko perheen viidekeskuksena. Mutta itse en usko että kinect tulee tuohonkaan kiinteästi. Itse epäilisin että sen saa koneeseen kiinni mutta silti irrotettavissa samaan tapaan kuin ministereoissa kaijuttimet. Tämä tosin on pelkka oma arvioni. Tuntuu vain niin tyhmältä että olohuoneen järjestely pitäisi tehdä kinectin mukaan. Toinen vaihtoehto että erillisen kinectin pystyy ostamaan samaan tapaan kuin ennenkin mutta mukanakin tulee kinect eli käytännössä kaksi laitetta jolla rahastaa. No tulevaisuus näyttää mihin kehitys menee.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

_kooma_
_kooma_
Originally posted by mcmopo:

Eipä tuo bluray niin hirveän oudolta kuulosta. Xoxiahan ei mainosteta pelkkänä pelikonsolia vaan koko perheen viidekeskuksena. Mutta itse en usko että kinect tulee tuohonkaan kiinteästi. Itse epäilisin että sen saa koneeseen kiinni mutta silti irrotettavissa samaan tapaan kuin ministereoissa kaijuttimet. Tämä tosin on pelkka oma arvioni. Tuntuu vain niin tyhmältä että olohuoneen järjestely pitäisi tehdä kinectin mukaan. Toinen vaihtoehto että erillisen kinectin pystyy ostamaan samaan tapaan kuin ennenkin mutta mukanakin tulee kinect eli käytännössä kaksi laitetta jolla rahastaa. No tulevaisuus näyttää mihin kehitys menee.
Itse taas uskon että tuo Kinect 2 nimenomaan tulee olemaan kiinteä ratkaisu. Erillinen mokkula vasta hassulta ajatukselta tuntuisikin. Onhan Wii:nkin liikkeentunnistin kiinteänä konsolissa, johtunee siitä että se suunniteltiin siten alunalkaenkin. Mikkisofta vain tulee tuon idean kanssa jokusen vuoden perässä, ensimmäinen Kinecthän on juuri tuollainen irrallinen laite, joten tuntuu loogiselta että seuraavan sukupolven konsoliin se integroidaan kiinteäksi ratkaisuksi.

Lähinnä itseäni mietityttävä seikka on tuo suorituskyky, "vain" 8 kertaa tehokkaampi kuin nykyinen. Eikös tässä juuri ollut uutinen jossa todettiin nykyisten tietokoneiden olevan jopa 20 kertaa nopeampia kuin tuo X360.. Lisää tehoa pellinalle sanon minä :) Ei sillä että olisin konsolia ostamassa, mutta saattaisi tietokonepelaajatkin iloita tehokkaasta raudastaan :)

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Noihin kuviin en luottas pätkääkään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18. kesäkuuta, 2012 @ 19:18
tonttila
tonttila
Kuinka tuossa vasemman puoleisessa kuvassa, "kolmiomitataanko" pelaajaa vai onko siinä 2 langatonta kameraa sijoitettu tv:n reunoille vai onko tosiaan laatikko itse kolmas anturi?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18. kesäkuuta, 2012 @ 21:20
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Tuo dokkari on tosi vanha ja useimmat pitävät sitä puhtaana rollina, joten ei tuosta xbox720:stä oikeasti juuri mitään tiedetä. MS ja Sony kyttäävät toisiaan ja mietiskelevät kuinka halvalla uuden konsolin oikein pystyisikään lanseeraamaan...
Normaaleimmat huhut viittaisivat APU piiriin, jota olisi modattu konsolikäyttöä silmällä pitäen... ehkä, ehkä... Varmimmilta vaikuttavat ne, joiden mukaan konsolilla pitää olla jatkuva pääsy nettiin (kuten iki "ihanassa" diablo 3:ssa PC puolella), jotta saataisiin piratismia kuriin ja että MS ei ole vielä vakuuttunut siitä, että ohjelmien jakelua voisi ihan vielä hoitaa pelkästään verkon yli, joten DVD tai BD asema tultaneen tarvitsemaan vielä tämän sukupolven konsoleissa. Paljon muuta ei sitten "varmaksi" voi sanoakkaan.

Kommentoi uutista