PC jo 24 kertaa nopeampi kuin Xbox 360

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

PC jo 24 kertaa nopeampi kuin Xbox 360
Vuoden 2005 lopulla julkaistu Microsoftin Xbox 360 on saatu venytettyä äärimilleen jo useamman vuoden ajan, mutta tällä välin PC on ajanut selvästi konsolin ohi suorituskyvyssä.

Vaikka Microsoft ja Sony eivät esitelleetkään uusia konsoleita E3-messuilla, on uuden sukupolven konsoleita odotettu jo vuosia. Aiemmat konsolisukupolvet olivat selvästi lyhyempiä noin viiden vuoden eliniällään, mutta Microsoft ja Sony ovat ilmeisesti päättäneet venyttää nykyisten konsolien elinikää mahdollisimman pitkälle. Nintendo on vuorostaan esitellyt omaa konsoliaan, mutta on pysynyt harvinaisen hiljaisena Wii U:n suorituskyvystä verrattuna kilpailijoidensa nykyisiin konsoleihin.


Nvidian Simon Greenin mukaan PC-rauta on jo 24 kertaa nopeampaa kuin Microsoftin veteraanikonsoli. Tästä esimerkkinä on Epicin uusin Unreal Engine 4, jota demottiin vastikään Nvidian GTX 680 -näytönohjaimella. Epicin mukaan he halusivat näyttää Microsoftille ja Sonylle minkälaista grafiikkaa olisi mahdollista tarjota pelaajille jos uusien konsolien suorituskyky on siihen riittävällä tasolla.
Myös Final Fantasy -sarjasta tuttu Square Enix on esitellyt uutta pelimoottoriaan E3-messuilla, mutta ei ole kertonut tarkemmin millä raudalla se pyöri. Todennäköisesti kyseessä oli kuitenkin Epicin tavoin tehokas PC. Näillä näkymin Sonyn ja Microsoftin vastausta joutunee kuitenkin odottamaan ainakin vuoteen 2014.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

mcmopo
mcmopo
Kyllähän se niin on että kun pelaa suht hyvällä PC:llä jotain peliä ja kokeilee sen jälkeen konsoliversiota niin ero on kuin yöllä ja päivällä.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Anonymous User
Anonymous User
On tää kans niin obvious juttua et miks joku ees jaksaa tehdä tälläsiä uutisia.
Xbox on 6 vuotta vanha pelikonsoli, PC on tyylii 10 minuuttia vanha.

Se ois sama ku et vertais vuoden 85 urheiluauton suorituskykyä vuoden 2012 urheiluautoon.
Se on niin selvää et vanhempi häviää.... tarvi sitä kokoaja selittää. :D
jvph76
jvph76
Lainatakseni tämän palstan toista uutista.. ->>

Dokumentin mukaan vuonna 2013 julkaistava konsoli sisältäisi Blu-ray-aseman, ja siihen olisi sisäänrakennettu Kinect 2. Suorituskyvyltään konsolin pitäisi olla 6-8 kertaa nopeampi kuin nykyinen Xbox 360

Eli kyllä noi konsolit tulee jokatapauksessa aina pahasti jälkijunassa tehojen suhteen PC koneisiin verrattuna. Jos PC on jo nyt 24 x nopsampi / tehokkaampi, niin eipä tuliterä Xbox720 silti mikääm "kaulan kiinni kuroja" ole.

FX-8150 ( OC 5.0Ghz 1.48v ) / GA-990FXA-UD3 / 8GB 1866MHz DDR3 / HD7950 3GB / 800W CM Silent Pro Gold / FD Define R3 / Corsair Force GT 120GB SSD / Corsair Hydro 100

Vilperi13
Vilperi13
Originally posted by jvph76:
Lainatakseni tämän palstan toista uutista.. ->>

Dokumentin mukaan vuonna 2013 julkaistava konsoli sisältäisi Blu-ray-aseman, ja siihen olisi sisäänrakennettu Kinect 2. Suorituskyvyltään konsolin pitäisi olla 6-8 kertaa nopeampi kuin nykyinen Xbox 360

Eli kyllä noi konsolit tulee jokatapauksessa aina pahasti jälkijunassa tehojen suhteen PC koneisiin verrattuna. Jos PC on jo nyt 24 x nopsampi / tehokkaampi, niin eipä tuliterä Xbox720 silti mikääm "kaulan kiinni kuroja" ole.
Tämä uutinen ei taida pitää paikkaansa.Tuo oli jossain 2009-2010 paikkeilla tehty suunnitelma, joten emme tiedä mitä Microsoftilla on tällä hetkellä mielessä...

MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 3600 | GTX 1080 WINDFORCE OC | Corsair RM750x 80+ Gold | G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3066Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1903 | Samsung Evo 850 500 GB | Kingston UV400 240 GB | Asus Rog Swift PG279Q 165Hz |

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä