AfterDawn logo

Vaihtoiko Samsung toimitusjohtajaa parempien Apple-suhteiden toivossa?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Maailman suurin LCD-televisioiden, matkapuhelimien ja muistien valmistaja Samsung Electronics kertoi eilen vaihtavansa toimitusjohtajaa. Ilmoituksen jälkeen on alettu spekuloimaan vaihdon syytä.

Erään näkemyksen mukaan johtajan vaihdolla Samsung haluaa parantaa suhteitaan Appleen, mitkä ovat olleet koetuksella useiden patenttiselkkausten takia. Apple on erittäin tärkeä asiakas yhtiölle, joten Samsungilla on syytä yrittää parantaa tulehtuneita välejä.

Uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Kwon Oh-hyun hoiti Samsungilla aiemmin LCD- ja siruyksiköitä, joista myös Apple on tilannut komponentteja iPhoneen ja iPadiin. Kwonin johtajakaudella Apple kohosi yksikön suurimmaksi asiakkaaksi. Komponenttivalmistus on jatkossakin Kwonin silmän alla, sillä yksikön on määrä jatkossakin raportoida hänelle.


Samsung eriytti LCD-valmistuksen omaan yhtiöön aiemmin tänä vuonna, minkä on arveltu parantavan Samsungin mahdollisuuksia saada näyttötilauksia Applelta.

Korealaiskonglomeraatin uskotaan tekevän muutoksia Austinin tuotantolaitokseen, jotta siellä voitaisiin valmistaa muistien sijaan logiikkasiruja Applen tuotteisiin. Samalla Samsung aikoo laajentaa mobiilisuorittimien valmistusta kotimaassaan. Yhtiö investoi tuotantoon 1,9 miljardia dollaria.

Samsung yritti viime kuussa neuvotella entisen toimitusjohtajansa johdolla aselepoa Applen kanssa. Neuvottelut päättyivät tuloksettomina.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT