Microsoft sysäsi HTC:n Windows 8 -tablettien kehitystyön ulkopuolelle

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Microsoft sysäsi HTC:n Windows 8 -tablettien kehitystyön ulkopuolelle
Bloombergin saamien tietojen mukaan Microsoft on sulkenut taiwanilaisen HTC:n Windows RT/8 -pohjaisten tablettien kehitystyön ulkopuolelle. Ohjelmistojätin mielestä HTC:llä ei ole tarpeeksi kokemusta tableteista.

Yhtiöillä on pitkä historia takana. Microsoftin ohjelmistoon perustuvat ensimmäiset älypuhelimet suunnitteli juuri HTC. Yhtiöiden tiet ovat kuitenkin lähteneet viime aikoina eri suuntiin. HTC keskittyy tällä hetkellä Androidiin ja Microsoftin pääprioriteetti on yhteistyö Nokian kanssa.

Vaikka HTC onkin kehitystyön ulkopuolella tässä vaiheessa, voi se kuitenkin halutessaan valmistaa Windows 8 -tabletin myöhemmin. Bloombergin mukaan Microsoft halusi tässä vaiheessa keskittyä valmistajiin, joilla on enemmän kokemusta alalta.


Mikäli Bloombergin tiedot pitävät paikkansa, Nokian suunnitelmat Windows 8 -tabletista joutuvat uuteen valoon. Nokialla on nimittäin vielä vähemmän kokemusta taulutietokoneista kuin HTC:llä, joka toi HTC Flyer -laiteen markkinoille vuosi sitten.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Sefriol
Sefriol
Jaa-a. Nokian vertaaminen HTC:hen on mielestäni väärin, sillä Nokialla on vankkaa kokemusta softa- ja elektroniikkapuolella. HTC:stä ei oltu edes kuultu pari vuotta sitten.

Kaiken lisäksi Nokian liittyminen tablet-valmistajaksi on ollut puheena niin mediassa kuin Nokian johtohahmojen keskuudessa. Tosin Microsoftin syy on outo. Onko Nokialla jonkinlainen prioriteetti saada valmistaa ensimmäinen W8 tabletti, sillä kaikki julkisuudessa olleet W8-julkaisut ovat pääasiassa läppäreitä tai pöytäkoneita (joita voi myös käyttää android läppäreinä)?

Noh, parin kuukauden kuluttua nähdään.
ArttuH5N1
ArttuH5N1
No mietinkin, että jos sulkevat HTC:n ulkopuolelle kokemuksen puutteesta, niin Nokiako se "kokenut konkari" on? Ja, ketä se tässä tapauksessa on? Acer on muutamia tehnyt, Samsunghan näissä on tainnut Applen jälkeen parhaiten menestyä?
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Samsung on vain niin vahva Android puolella, että MS haluaa varmaan mukaan "oman miehen" eli Nokian ja Ellopin...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä