Matroxilta lisäportteja Ultrabookeihin Thunderbolt-telakalla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Matroxilta lisäportteja Ultrabookeihin Thunderbolt-telakalla
Matrox on julkaissut uuden Thunderbird-liitäntään kytkettävän telakan, joka ratkaisee monien uusien ultraohuiden kannettavien liitäntäongelmat. Telakka tarjoaa Thunderbolt-liitännän päässä liittimet näytölle, kiintolevyille, verkkoyhteydelle sekä äänelle.

Tarkkaan ottaen Matroxin DS1-telakka sisältää DVI-liittimen, kaksi USB 2.0 -liitäntää, yhden USB 3.0 -liitännän, Gigabitin Ethernet-liitännän sekä liitännän äänelle sisään ja ulos. Telakkaan voidaan liittää kaikki mahdolliset USB-lisälaitteet kuten printteri, skanneri, tallennusjärjestelmät, älypuhelimet, kamerat ja ulkoiset optiset asemat.


Telakan hinta on kohtuullisen korkea 249 dollaria, mutta toisaalta se saattaa olla monelle ohuen läppärin käyttäjälle hyvä ratkaisu liitäntöjen lisäämiseen. "Nykyiset Ultrabookit ja MacBookit ovat tarpeeksi tehokkaita monelle yrityskäyttäjälle, mutta niiden rajoitetut liitännät ovat monen käyttäjän kannalta ongelma", Matroxin tiedotteessa sanotaan.


Julkaisusta uutisoiva Ars Technica kuitenkin kritisoi DS1:n puuttuvaa downlink-Thunderbolt-liitäntää. Koska telakka ei itsessään sisällä Thunderbolt-liitintä, sen käyttö estää tehokkaasti muiden Thunderbolt-lisälaitteiden käytön kevyissä kannettavissa, joissa liittimiä on yleensä vain yksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 115 Windows -ongelmat
Biisiketju 5006 Vapaata keskustelua
Videoketju 404 Vapaata keskustelua
Vuoden puhelin 2021 3 Yleistä keskustelua kännyköistä
Microsoft Edge - Keskustelu 17 Windows -ongelmat
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1143 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelikone 700€ 1 Uutta tietokonetta ostamassa
Pelejä ilmaiseksi 74 PC:n pelit
Thunderbird/Gmail ongelma 17 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä