Matroxilta lisäportteja Ultrabookeihin Thunderbolt-telakalla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Matroxilta lisäportteja Ultrabookeihin Thunderbolt-telakalla
Matrox on julkaissut uuden Thunderbird-liitäntään kytkettävän telakan, joka ratkaisee monien uusien ultraohuiden kannettavien liitäntäongelmat. Telakka tarjoaa Thunderbolt-liitännän päässä liittimet näytölle, kiintolevyille, verkkoyhteydelle sekä äänelle.

Tarkkaan ottaen Matroxin DS1-telakka sisältää DVI-liittimen, kaksi USB 2.0 -liitäntää, yhden USB 3.0 -liitännän, Gigabitin Ethernet-liitännän sekä liitännän äänelle sisään ja ulos. Telakkaan voidaan liittää kaikki mahdolliset USB-lisälaitteet kuten printteri, skanneri, tallennusjärjestelmät, älypuhelimet, kamerat ja ulkoiset optiset asemat.


Telakan hinta on kohtuullisen korkea 249 dollaria, mutta toisaalta se saattaa olla monelle ohuen läppärin käyttäjälle hyvä ratkaisu liitäntöjen lisäämiseen. "Nykyiset Ultrabookit ja MacBookit ovat tarpeeksi tehokkaita monelle yrityskäyttäjälle, mutta niiden rajoitetut liitännät ovat monen käyttäjän kannalta ongelma", Matroxin tiedotteessa sanotaan.

Julkaisusta uutisoiva Ars Technica kuitenkin kritisoi DS1:n puuttuvaa downlink-Thunderbolt-liitäntää. Koska telakka ei itsessään sisällä Thunderbolt-liitintä, sen käyttö estää tehokkaasti muiden Thunderbolt-lisälaitteiden käytön kevyissä kannettavissa, joissa liittimiä on yleensä vain yksi.

Kommentoi uutista