Acer lupaa 199 dollarin Android-tabletin syksyksi

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Acer lupaa 199 dollarin Android-tabletin syksyksi
Computex-messujen keskiössä on tähän saakka ollut tuleva Windows 8 ja sen myötä saapuvat uudet hybridilaiteet sekä toisen sukupolven Ultrabook-kannettavat. Acer on kuitenkin esitellyt osastollaan uutta A110-tablettia, jonka luvataan saapuvan myyntiin syksyn aikana vain 199 dollarin hintaan.

Laitetta testaamaan päässeen The Verge -sivuston mukaan Acer A110 on seitsemän tuuman kokoinen ja sen resoolutio on 1024x600 pikseliä. Käyttöjärjestelmänä toimii vain kevyesti muokattu Android 4.0. Alhaisesta hinnastaan huolimatta A110:n sisuksista löytyy Nvidian Tegra 3 -järjestelmäpiiri, joka on yksi tämän hetken tehokkaimmista mobiiliprosessoreista. Nvidia lupaili jo aiemmin halpoja, mutta tehokkaita tabletteja uuden Kai-alustansa muodossa ja Acerin A110 vaikuttaisi ensimmäiseltä julkisesti esitellyltä alustaan perustuvalta laitteelta.

Kevään mittaan huhuissa on pyörinyt Googlen Nexus-brändillä julkaistava tabletti, joka ominaisuuksiltaan vastaisi paljolti Acerin esittelemää A110-mallia. Tabletin viralliseksi julkaisuajankohdaksi on arveltu kesäkuun lopussa pidettävää Google I/O -tapahtumaa. Nexux-tabletin valmistaja on kuitenkin huhujeen mukaan Asus, joka esitteli aiemmin Eee Pad MeMo 370T -tablettia.


Seitsentuumaisen version lisäksi Acer esittelee messuilla 10,1 tuuman kokoista A210-tablettia, joka julkaistaneen samaan aikaan kuin pienempi versio. Isomman tabletin resoluutio on 1280x800, molemmista laitteista löytyy gigatavu muistia, etukamera sekä micro-SD-korttipaikka.


Kuva: The Verge

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

tonttila
tonttila
Sinä päivänä kun kymppituumaisen saa kahdella sataa e-markalla, ostan. Käytöä ei juuri muuten kuin yövuorossa ajan kuluna.

Kommentoi uutista