Gigabyten hiilikuiturunkoinen Ultrabook X11 esillä Computexissa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Gigabyten hiilikuiturunkoinen Ultrabook X11 esillä Computexissa
Gigabyte esitteli kevyimmäksi Ultrabook-koneeksi ja myös maailman kevyimmäksi läppäriksi yleensä mainostamaansa X11-kannettavaa jo aiemmin, mutta nyt laite on taas asetettu esille Taipeissa pidettävillä Computex-messuilla.

Gigabyte X11 painaa vain hieman alle kilon (975 grammaa), mikä on mahdollista lähes kokonaan hiilikuidusta rakennetun koteloinnin ansiosta. Engadgetin toimittaja pääsi käsittelemään laitetta ja alustavan vaikutelman perusteella hiilikuitupäällyste vaikuttaa laadukkaalta. Keveyden lisäksi X11 on myös ohut: paksuus on enimmillään vain 16,5 mm ja MacBook Airin tapaan se ohenee toiseen suuntaan ja saavuttaa kolmen millin paksuuden. Esillä ollut malli perustuu punotun oloiseen pintamateriaaliin, mutta tarjolle on tulossa myös kokomusta malli.

Nimensä mukaisesti X11 sisältää 11 tuuman ruudun eli se kuuluu Ultrabookien pienimpään kategoriaan. Näytön resoluutio on perinteisen tapaan 1366x768 pikseliä. Suorituskyvystä huolehtii tarkemmin määrittelemätön Intelin Ivy Bridge -prosessori, 4 Gt muistia sekä 128 Gt SSD-asema.

Ultrabookien tapaan porttialikoima on myös X11:n tapauksessa täysikokoisia kannettavia rajoitetumpi. Tarjolla on kaksi USB 3.0 -porttia, Mini DisplayPort sekä micro-SD-kokoinen kortinlukija ja ääniliitäntä. Hiilikuiturunko ei ole avattavissa, joten 4730 mAh akkuun ei pääse käsiksi eikä muitakaan komponentteja voida siis vaihtaa.

Erikoista runkomateriaalia lukuun ottamatta X11 ei siis juuri erotu joukosta ja myös hinta noudattelee Ultrabookien perustasoa. Halvin malli maksaa 999 dollaria ja varustelun parantuessa hinta nousee 1299 dollariin.

Alla Engadgetin Dana Wollmanin vaikutelmat laitteesta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista