Asus nostaa rimaa Windows-tabletin tehoissa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Asus nostaa rimaa Windows-tabletin tehoissa
Tämän vuoden Computex-messujen jälkeen kannettavat tietokoneet eivät yksinkertaisesti ole enää entisellään. Eri valmistajilta on saatu läjäpäin esimerkkejä tulevan Windows 8 -järjestelmän hyödyntämisestä uusissa laiteluokissa.

Asuksen lehdistötilaisuudessa paljastettiin useampia hybridilaitteita, joista Transformer Book -sarja kuuluu tehokkaimpiin. Transformer Book on ennen muuta kannettava tietokone, joka kuitenkin sisältää mahdollisuuden näytön irrottamiseen ja käyttämiseen myös tablettien tapaan. Ulkoasu muistuttaa silti paljon Asuksen suosittua Transformer Prime -tablettia harjatun alumiinin vuoksi.

Transformer Book -sarjaan kuuluu 11,6, 13 ja 14 tuuman näytöllä varustetut laitteet ja koosta riippumatta IPS-paneeliin perustuvien näyttöjen resoluutio on täydet 1920x1080 pikseliä. Suorituskyky ei lopu kesken, sillä mallista riippuen laitteen sisästä löytyy Core i3, i5 tai jopa Core i7 -prosessori, erillinen näytönohjain sekä neljä gigatavua muistia ja SSD-asema tai perinteinen kiintolevy.

Asus ei ole paljastanut koska tänään julkaistuja laitteita nähdään kauppojen hyllyillä, mutta Windows 8:n viralliseen julkaisuun on vielä nelisen kuukautta, joten uudet hybridilaitteetkin antavat todennäköisesti vielä odottaa itseään syksyyn saakka. Vaikka Transformer Book vaikuttaa äkkiseltään monen tehokäyttäjän unelmien täyttymykseltä, todennäköisesti taskua saa kouraista todella syvältä ainakin Core i7 -mallin kohdalla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

ArttuH5N1
ArttuH5N1
Quote:
todennäköisesti veilä odottaa

Graah, typo!

Ja tosiaan, eiköhän näiden hinta ole aika pilvissä.
Eriol
Eriol
Taitaa vaivata kaikkia Windows 8 -laitteita suolainen hintalappu. Vaan eiköhän jyvät erotu akanoista ajan mittaan kun kuluttajat äänestävät lompakollaan.
Lumikki
Lumikki
Kun ei muuten saada myytyä Windows 8, koska yritettiin yhdistää kaksi täysin keskenään yhteensopimattomia käyttäliittymää yhteen ja samaan laitteeseen. Joten ratkaisu on tehdä erittäin kallis tietokone missä se voisi toimia.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4997 Vapaata keskustelua
Thunderbird/Gmail ongelma 14 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Muistin lisääminen tietokoneeseen. Mitä huomioon? 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1142 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 1 Uutta tietokonetta ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 1 Playstation (PS4 ja PS5)
Videoketju 402 Vapaata keskustelua
Uudet / mielenkiintoiset sovellukset 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Perseilyketju. 2194 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä