AMD:ltä ja Nvidialta Windows 8 RP -ajurit näytönohjaimille

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

AMD:ltä ja Nvidialta Windows 8 RP -ajurit näytönohjaimille
Microsoft julkaisi uusimman version Windows 8:sta vapaaseen jakeluun Release Preview -nimellä. AMD ja Nvidia ovat julkaisun myötä tuomassa myös omat Release Preview -versiota tukevat näytönohjainajurinsa tarjolle.

AMD:n Windows 8 -beta-ajurit käyttävät Windows 8:n uutta WDDM 1.2 -ajurimallia, joka tuo mukanaan tuen natiiville stereoskooppiselle 3D:lle, joten erillistä middleware-sovellusta kuten Tridefin tai EZ3D:n sovellukset. Natiivin S3D-tuen lisäksi videoiden laitteistopurkamisen tuki on integroitu suoraan DX11 APIin, minkä pitäisi helpottaa videoiden ja pelien samanaikaista katselua, ja transkoodauksen suorituskyky pitäisi parantua. Muita lueteltuja parannuksia ovat muun muassa nopeampi unitilaan siirtyminen ja siitä palaaminen sekä optimoitu näytönohjaimen tehonkulutus. AMD:n uudet Windows 8 RP -ajurit toimivat Radeon HD 5000-, 6000-, ja 7000-sarjan näytönohjaimilla.


Nvidia ei ole vielä ehtinyt laittaa omia Windows 8 R302-ajureitaan jakoon, mutta Nvidian Chris Daniel on ilmoittanut yrityksen blogissa ajureiden saaneen juuri WHQL-sertifikaatin, ja ajurit tulevat jakoon aikaisin ensi viikolla. Myös Nvidian R302-ajurit tukevat samoja WDDM 1.2 -ajurimallin tuomia uutuuksia kuten natiivia stereoskooppista 3D:tä, ja tietysti myös Nvidian omia 3D Vision ja 3DTV Play -ominaisuuksia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Pallero20
Pallero20
", joten erillistä middleware-sovellusta kuten Tridefin tai EZ3D:n sovellukset."
täh?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1095 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2161 Vapaata keskustelua
VHS kasettien digitointi 17 Digivideo-ongelmat ja -keskustelu
Lisää muistia Acer läppäriin 9 Kannettavat tietokoneet
Uusi kone 1200€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Videoketju 375 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4610 Vapaata keskustelua
Win 7 läppärille näytöntallentaja Zoom-tallennuksia varten 3 Windows -ongelmat
PC uudet järkevät komponentit 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näyttöteline kolmelle 27" näytölle 4 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä