AMD julkaisi nopeamman Radeon HD 7750 -referenssimallin

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD julkaisi nopeamman Radeon HD 7750 -referenssimallin
AMD julkaisi alunperin Radeon HD 7750 -näytönohjaimen jo viime helmikuussa, ja kyseessä oli ainoa alle 75W tehonkulutuksella varustettu uuden sukupolven 28 nm prosessilla varustettu näytönohjain. Nyt AMD on kuitenkin julkistanut uuden referenssimallin Radeon HD 7750:n, joka ylittää vanhemman mallin tehonkulutusrajan.

Uusi Radeon HD 7750 toimii 100 MHz korkeammalla kellotaajuudella, mutta muilta osin se on identtinen vanhan referenssimallin kanssa. Kyseessä ei ole sopimusvalmistajien ylikellotusmalli, vaan piirit on varta vasten valikoitu toimimaan 900 MHz kellotaajuudella AMD:n toimesta. Korkeamman kellotaajuuden ansiosta kortti on n. 10% nopeampi kuin aikaisempi HD 7750, ja samalla sen TDP-arvo kasvaa 83 wattiin, mikä tarkoittaa yhden kuusipinnisen lisävirtaliittimen lisäystä.
Uusi kortti tulee täyttämään nykyisen Radeon HD 7750:n ja 7770:n välisen melko suuren suorituskykyaukon, ja vanha Radeon HD 7750 jää edelleen myyntiin niille, jotka kaipaavat uutta näytönohjainta ilman lisävirtaliitintä. Uuden HD 7750:n hintaa ei ole vielä julkaistu, mutta se lienee hieman korkeampi kuin nykyisten samalla nimellä kulkevien mallien.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista