AfterDawn logo

AMD julkaisi Catalyst 12.6 Beta -ajurit - kuukausittaiset ajurijulkaisut lopetetaan

Panu Roivas Panu Roivas
3 kommenttia

Trinity APU:n julkaisun myötä AMD on tuonut jakoon uudet niitä tukevat Catalyst-ajurit, ja samalla ilmoittanut, ettei se tule jatkossa tarjoamaan kuukausittaisia WHQL-ajureita.

AMD on julkaissut jo vuosien ajan joka kuukausi uudet WHQL-ajurit, mutta nyt se aikoo siirtyä Nvidian tapaan julkaisemaan WHQL-ajureita vain ajoittain muutaman kerran vuoteen. AMD:n ajurit ovat paisuneet vuosien varrella varsin kookkaiksi, joten niiden kuukausittainen päivittäminen on käynyt yritykselle hankalaksi, ja yksittäiset ajuripäivitykset eivät ole välttämättä tuoneet mitään merkittäviä muutoksia ajureihin. Lisäksi erilliset CAP-päivitykset mahdollistavat nykyään pienempiä päivityksiä yksittäisiin peleihin ongelmatapauksissa. AMD aikoo jatkossakin julkaista ajuripäivityksensä vuoden ja kuukauden perusteella, mutta joitain kuukausia saattaa jäädä jatkossa välistä.


Ensimmäisenä uuden mallin mukaan julkaistavana ajurina toimii Catalyst 12.6 Beta, joka tuo mukanaan tuen Trinityn Dual GPU -ominaisuudelle. Lisäksi ajurit korjaavat useita ongelmia Eyefinity- ja CrossFire-kokoonpanoissa. Muun muassa Eyefinityä pitkään vaivannut kuvan repeily käytettäessä eri näyttöliittimiä pitäisi olla uuden ajurin myötä korjattu. CrossFire-puolella muun muassa Skyrimin CrossFire-tukea ollaan korjattu jälleen kerran, sen hajottua edellisissä ajureissa. Lisäksi HD 7000 -sarjan unitilaan siirtymisessä havaittuja ongelmia on korjattu.

Lista Catalyst 12.6 Betan korjauksista:

AMD Radeon™ HD 7900, AMD Radeon HD 7800 Tri-CrossFire™ configurations + Eyefinity BSOD when launching a DirectX application.
AMD Radeon HD 7900, AMD Radeon HD 7800 Eyefinity/Multiple Display configurations BSOD when using desktop applications.
AMD Radeon HD 7900, AMD Radeon HD 7800, and AMD Radeon HD 7700 cards hang when system goes to sleep.
Tearing on Eyefinity configurations when different display connector types are used.
Poor Elder Scrolls: Skyrim CrossFire scaling seen in AMD Catalyst 12.4 (back to CrossFire scaling found in AMD Catalyst 12.3).
AMD Catalyst Control Center – intermittently missing Overdrive page.
AMD Catalyst Control Center – missing GPU Activity gauge.
AMD Radeon HD 7900 CrossFire Configuration – system hang after cinematic in Call of Duty: Black Ops.
Crysis 2 -random system hangs when run in DirectX 9 mode.
Heroes and Generals: Blocky corruption in scenes with smoke effects when run in DirectX 11 mode.
Disabled HDMI audio when the connected HDTV is powered Off/On.

3 KOMMENTTIA

Mummy1/3

"kuukausittaiset ajurijulkaisut lopetetaan" Ja siinä katoaa taas yksi AMDn, hmm.. Atin valttikortti.

Saas nähä miten ajuri ongelmien nVidia vs. ati kiistojen nyt käy, kun AMD ei julkaisekaan enää niitä määräajoin.

hannibal_pjv2/3

Jaa... enpä usko. Tuo kuukausittainen julkaisutahti on johtanut muutamiin aika "tyhjiin" julkaisuihin aika-ajoin. Eli uuden ja edellisen ero on ollut minimaalinen. Nyt kaikki julkaisut ovat "tärkeitä".
Nvidiahan on käyttänyt samaa mallia jo vuosikausia ja AMD siirtyy samaan. Kilpailutilanne GPU puolella pitää huolen siitä, että ajuripuolella ei voi jäädä tuleen makaamaan. CPU puolella Intel on jo voinut mennä ali siitä mistä aita on matalin, kun kilpailua ei käytännössä ole ollut muutamaan vuoteen. (Voivat säästää kuluissa, kun ei ole tarvetta venyttää kalleimpiin valmistusmenetelmiin tehon puristamiseksi. Hyvähän Ivy on! Ei siinä mitään, mutta jos Ivy olisi valmistettu samalla pieteetillä, kuin Sändy, niin ylikellottajat olisivat onnellisempia...)

jartar3/3

Hyvältä kuulostaa. Jatkossa betat ja cap-päivitykse tehokäyttäjiä ja pieniä korjauksia varten. WHQL sertifioidut ajurit vain merkittäviin ja taatusti vakaisiin ajurijulkaisuihin. Nykyinen malli on tuonut valtavan määrän ongelmallisia "vakaita" ja hyväksyttyjä ajureita mitkä eivät ole tuoneet välttämättä mitään merkittäviä korjauksia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT