Nvidia julkaisee GeForce GTX 660 -näytönohjaimen jo kesäkuussa?

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Nvidia julkaisee GeForce GTX 660 -näytönohjaimen jo kesäkuussa?
Nvidia julkaisi vastikään menestyksekkäästi GeForce GTX 680 ja 670 -näytönohjaimet, mutta GTX 670:n hinnan ollessa 400 euron tuntumassa monet varmasti odottavat vielä Nvidian kukkaroystävällisempien mallien julkaisua. Viimeisimpien huhujen mukaan Nvidia julkaisisi GTX 660 -näytönohjaimen parin viikon päästä Computex-messuilla.

Nvidian odotetaan käyttävän myös GTX 660 -näytönohjaimessa samaa GK104-piiriä, joka löytyy jo kalliimmista GTX 670 ja GTX 680 -malleista. Verkkoon on myös vuotanut kuva jonka perusteella GTX 660 käyttäisi samaa referenssijäähdytystä kuin GTX 670, mutta siinä olisi vain yksi 6-pinninen lisävirtaliitin. Kuvan aitoudesta ei ole takeita, mutta jos GTX 660 todella tulee käyttämään edelleen GK104-piiriä, todennäköisesti referenssimallin kortteja tuskin nähdään markkinoilla juuri ollenkaan, sillä perinteisesti leikatuin piiri on annettu suoraan sopimusvalmistajien kustomoituihin kortteihin.
Ruotsalaisen Sweclockersin lähteiden mukaan vuorostaan GTX 660 ei tulisi myyntiin ennen loppukesää, ja se käyttäisi pienempää GK106-piiriä. On toki mahdollista, että lähteet puhuvat eri korteista, ja Nvidia julkaisee GTX 660 ja GTX 660 Ti -kortit eri piireillä. Lähteet eivät myöskään kerro Nvidian uutukaisen suorituskyvystä, mutta se asettunee luonnollisesti kilpailemaan AMD:n 7800-sarjan kortteja vastaan, ja hinta olisi 300 euron tienoilla.

Perinteisesti näytönohjainvalmistajat ovat julkaisseet kolmannen samaan piiriin perustuvan kortin (kuten edellisen sukupolven GTX 560 448) selvästi myöhemmin ja pienillä tuotantomäärillä, mutta nähtäväksi jää aikooko Nvidia todella tuoda GK104-pohjaisen GTX 660:n markkinoille näin pian. Nvidialla on kuitenkin kiire uudistaa mallistonsa alapäätä, sillä AMD:n 7800- ja 7700-sarjan kortit ovat olleet myynnissä jo pitemmän aikaa, ja valtaosa työpöytäkorttien markkinoista koostuu kukkaroystävällisemmistä malleista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Vielä lisää leikattu GK104...? Yep... kuulostaa ti mallilta. Eli määrät ovat pieniä. Sitä varsinaista 660:stä odotellessa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4997 Vapaata keskustelua
Thunderbird/Gmail ongelma 14 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Muistin lisääminen tietokoneeseen. Mitä huomioon? 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1142 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 1 Uutta tietokonetta ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 1 Playstation (PS4 ja PS5)
Videoketju 402 Vapaata keskustelua
Uudet / mielenkiintoiset sovellukset 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Perseilyketju. 2194 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä