PowerColorilta massiivinen Radeon HD 7970 X2 -näytönohjain

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (6)

PowerColorilta massiivinen Radeon HD 7970 X2 -näytönohjain
Nvidia julkaisi vastikään oman kahden piirin monsterinäytönohjaimensa messevään 1000$ hintaan, mutta punaisessa leirissä ollaan oltu hiljaa New Zealand -koodinimellä kulkevasta tuplapiirimallista. Nyt verkkoon on kuitenkin eksynyt kuvia PowerColorin näytönohjaimesta, jonka nimeksi tulee PowerColor Radeon HD 7970 X2 Devil13.

PowerColorin kortti on varustettu massiivisella kolmen korttipaikan korkuisella jäähdytyksellä, ja se vaatii peräti kolme 8-pinnistä lisävirtaliitintä, mikä viittaisi maksimissaan 525 W nimelliseen tehonkulutukseen. Nimensä mukaisesti kortilla on kaksi Radeon HD 7970:stä tuttua Tahiti-piiriä. Muistia kortilla on yhteensä 6 Gt, eli 3 Gt per piiri.
Tuplapiirikortista aiemmin vihjailleen Donanimhaberin mukaan korttia tullaan esittelemään Computex-messuilla kesäkuussa. Todennäköisesti myös muilta AMD:n sopimusvalmistajilta on tulossa omia kustomoituja 7970 X2 -kortteja. AMD on saattanut jättää tuplapiirimallit kokonaan sopimusvalmistajien tehtäväksi, mikä mahdollistaa PowerColorin kortin tapaiset monsterimallit, jotka voivat kilpailla GTX 690:n kanssa ainakin suorituskyvyssä, jos ei tehonkulutuksessa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

6 kommenttia

DjZorlag
DjZorlag
=7990?

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

_kooma_
_kooma_
Kolme korttipaikkaa vieviä kortteja on ainakin Asuksella ollut jo pitkänaikaa, itseäni ei niin hirveästi moiset tiiliskivet kiinnosta, mutta tästä pitää kyllä sanoa että onpa PowerColor kuitenkin saanut aikaiseksi ihan näyttävän näköisen kortin. Ja mitä tulee coolerin väreihin, niin miellyttävät ainakin omaa silmää. Enemmän itseäni kuitenkin kiinnostavat yhden ja maksimissaan kahden korttipaikan paksuiset näyttikset, sekä suurta kiinnostusta itsessäni on herättänyt nVidian GeForce GTX 670, ptkälti lyhyen piirilevynsä puolesta, sekä tietty tehojensa puolesta.
Vielä kun jokin firma tekisi kortille samanpituisen coolerin, vaikkapa yhdellä 120mm:n flektillä, tai pcb:n kanssa saman pituisella vesiblockilla.. EK Waterblocks, tai Aquatuning???

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

perhana
perhana
tuo lisävirtaliittimien määrä menee kyllä jo naurettavaksi, luulisi että jos osataan rakentaa tuollaisia näytönohjaimia niin osattaisiin myös ratkaista tuo virransyöttöongelma hieman järkevämmin.
Eikö tuonkokoiseen murikkaan jo mahtuisi integroimaan vaikka oman pienen lithium-akun jonka lataamiseen riittäisi yksi lisävirtaliitin, ja näytönohjaimen tarvitsemat kulutuspiikit otettaisiin sitten tältä akulta
zipzap
zipzap
Seuraava on sitten näyttis suoraan voimavirtaan.
johtaja59
johtaja59
Kohta on 5 korttipaikan kokoinen näyttis, jolle tulee oma virtapiuha.
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Toi on kyllä aika hurjaa jo kun vaatii 3x 8pinniset lisävirrat

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
uusi näyttö pelaamiseen 1 Tietokoneen näytöt
Windows 11 - Keskustelu 223 Windows -ongelmat
Biisiketju 5365 Vapaata keskustelua
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 20 Laajakaistaliittymät
Biisien lähetys linkkinä muille 8 Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista
Softa pitkän videon tekoon? 5 Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta
Samsung vai ProCaster? 3 Televisiot
Topfield crc-1410ct 11 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Synkronointivirhe 3 Android -keskustelu
Kannettava rakennustekniikan opiskelijalle 17 Uutta kannettavaa ostamassa
Näytä lisää viestejä