Näytönohjainvalmistajat suunnittelevat Radeon HD 7970 X2 -mallia

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Näytönohjainvalmistajat suunnittelevat Radeon HD 7970 X2 -mallia
AMD:n sopimusvalmistajilla on työn alla kahteen Tahiti-piiriin perustuvia Radeon HD 7970 X2 -malleja, kertoo turkkilainen Donanim Haber. Kyseessä on eri malli kuin tulossa oleva virallinen kahden piirin kortti Radeon HD 7990.

Turkkilaisten spekulaation mukaan kyseessä olisi epävirallinen tuplapiirillinen malli, jonka olisi tarkoitus asettua kilpailemaan Nvidian GeForce GTX 690 -mallia vastaan kilpailukykyisellä hinnalla. Ensi kuussa Computex 2012 -messuilla odotettu virallinen tuplapiirikortti Radeon HD 7990 puolestaan pyrkii ohittamaan Nvidian lippulaivan suorituskyvyssä ja myös hinta olisi todennäköisesti korkeampi.

Radeon HD 7970 X2 -mallit voitaisiin varustaa jopa Ghz Edition -tunnuksella, eli piirien kellotaajuuksia nostettaisiin aina yhteen GHz:n saakka, mikä olisi korkeampi kuin virallisilla HD 7970 -malleilla.

1 kommentti

hannibal_pjv
Ja mikäs ero näillä kahdella olisi? 7990 olisi AMD:n virallisesti tukema ja 7970 X2 ei saisi ajuritukea? Kuulostaa lähes aprillipilalta...

Kommentoi uutista