Intel työstää neliytimistä Ivy Bridge -prosessoria ilman näytönohjainta

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intel työstää neliytimistä Ivy Bridge -prosessoria ilman näytönohjainta
Intel aikoo julkaista uuden Ivy Bridge -prosessorin, josta on poistettu käytöstä integroitu näytönohjain. Turkkilaisen Donanim Haber -sivuston mukaan kyseessä on neliytiminen Core i5-3350P, joka on tarkoitus julkiasta syksyn aikana.

Prosessorin neljä ydintä toimivat 3,1 GHz:n taajuudella ja Turbo Boostin avulla nopeus nousee enimmillään 3,3 GHz:n. Muiden Core i5 -mallien tapaan Core i5-3350P ei tue Hyper Threading -tekniikkaa. Sirulta löytyy 6 megatavua L3-välimuistia.

Integroidun näytönohjaimen poistaminen mahdollistaa sirun TDP-arvon laskemisen 69 wattiin. Core i5-3350P on todennäköisesti kerroinlukittu. Intelin aiemmin julkaissut ilman näytönohjainta Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvat Core i5-2380P - ja Core i5-2450P -mallit.

1 kommentti

hannibal_pjv
Ja näin saataisiin myyntiin prossat, joissa GPU olisi lähes kokonaan sökö? Waste not want not...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille