Nvidia haluaa tuoda tabletit kaikkien ulottuville 200 dollarin hintaan

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Nvidia haluaa tuoda tabletit kaikkien ulottuville 200 dollarin hintaan
Nvidia aikoo tuoda tabletit kaiken kansan saataville kehittämällä vain 199 dollarin hintaisen Tegra 3 -tabletin. Nvidia valotti yhtiön suunnitelmia viime viikolla pidetyssä vuosittaisessa sijoittajatapaamisessa.

Nvidian tavoitteena on tuoda Tegra 3:n suorituskyky Amazonin halvan Kindle Fire -tabletin hintaluokkaan. Vaikka Nvidia sinänsä valmistaa laitteisiin vain järjestelmäpiirin, on yhtiö kehittänyt tekniikoita, joilla laitteiden tuotantokustannuksia saadaan alaspäin. Yhtiön tavoitteena on rakentaa Tegra 3:n ympärille kokonainen laitealusta, jonka avulla kuka tahansa valmistaja voisi tuoda markkinoille halvan, mutta tehokkaan tablet-laitteen.

Nvidian Kai-nimisen halvan Tegra 3 -tabletin aikataulu sopisi yhteen Asuksen ja Googlen huhutun Nexus-tabletin kanssa. Aiemmissa huhuissa Nexus-tabletin sisuksista löytyisi Nvidian Tegra 3 -piiri ja sen näyttö on seitsemän tuuman kokoinen. Arvailujen mukaan ensimmäinen sopiva ajankohta laitteen julkistamiselle olisi kesäkuun lopulla pidettävä Google I/O -tapahtuma.


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

ArttuH5N1
ArttuH5N1
Hyvä ideä. Tuohon hintaluokkaan tabletit pitäisikin mielestäni saada, ihan tablettien yleistymistä ajatellen.
Anonymous User
Anonymous User
Miksi tablettien tulisi yleistyä? Eikö noita turhia leluja ole jo entuudestakin? Hanki vaikka elämä...
ArttuH5N1
ArttuH5N1
Originally posted by Jeppe67:
Miksi tablettien tulisi yleistyä? Eikö noita turhia leluja ole jo entuudestakin? Hanki vaikka elämä...
Kiitos viestistä, arvoisa Jeppe67! Harkitsen ehdottamaasi toimenpidettä, jahka selvitykset kyseisen proseduurin mahdollisista hyödyistä ja haitoista valmistuvat. Palaan varmasti tähän asiaan myöhemmin, heti tulosten saavuttua!

Ajatuksia herättävän viestisi ensimmäiseen tiedusteluun, "miksi tablettien tulisi yleistyä", en voi antaa yksinkertaista vastausta. Ehkäpä tablettien kysynnästä johtuva tablettimarkkinoiden paisuminen hyödyttäisi tabletteja kauppaavia tahoja ja niille ohjelmistoja valmistavia. Mutta kuka todella tietää!

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4997 Vapaata keskustelua
Thunderbird/Gmail ongelma 14 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Muistin lisääminen tietokoneeseen. Mitä huomioon? 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1142 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 1 Uutta tietokonetta ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 1 Playstation (PS4 ja PS5)
Videoketju 402 Vapaata keskustelua
Uudet / mielenkiintoiset sovellukset 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Perseilyketju. 2194 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä