CyberLink lisäsi tuen AMD:n laitteistopohjaiselle videokäsittelylle

Kirjoittaja Teemu Laitila,

CyberLink lisäsi tuen AMD:n laitteistopohjaiselle videokäsittelylle
Mediasoitinohjelmistoja valmistava PowerLink on tuonut ohjelmistoihinsa tuen AMD:n toisen sukupolven APU-suorittimille sekä niiden videonkäsittelyä nopeuttavalle VCE-tekniikalle. Video Codec Engine löytyy myös uusista Radeo HD 7000 -sarjan ohjaimista ja sen tarkoituksena on hyödyntää näytönohjaimen laskentatehoa videon purkamisessa ja pakkaamisessa.

VCE-tuki löytyy useimmista CyberLinkinkin ohjelmistoista.Videoeditointisovellus PowerDirector 10 suoriutuu valmistajan mukaan tietyistä tehtävistä jopa 3,6 kertaa nopeammin näytönohjaimen laskentatehoa hyödyntämällä. PowerDVD 12 hyödyntää VCE-kiihdytystä esimerkiksi transkoodaamalla DLNA-palvelimen lähettämää videota pienemmille laitteille sopivaan formaattiin.

Ehkä eniten VCE-tuesta hyötyy kuitenkin MediaEspresso 6.5, joka on tarkoitettu nimenomaan videotiedostojen muuntamiseen. MediaEspresso on yksi Tom's Hardwaren käyttämistä testisovelluksista, jolla mitataan laskentatehoa raskassaa videomuunnosprosessissa sekä nykyään myös valmistajien uusia videokiihdytykseen liityviä toimintoja.

Kommentoi uutista