AfterDawn logo

Nvidia julkisti maailman suurimman piirin - 7,1 miljardia transistoria

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

Vaikka Nvidia onkin Kepler-arkkitehtuurin myötä tuonut GeForce-näytönohjaimille entistä pienempiä ja paremmalla tehonkulutuksella varustettuja piirejä, ei yritys ole kuitenkaan täysin unohtanut jättikokoista Kepler-piiriä. GK110-piiri tullaan näkemään ensimmäisenä HPC-käyttöön tarkoitetuissa Tesla-korteissa vuoden lopulla.

Nvidia on nyt julkistanut GK110-piirin whitepaperin, joka paljastaa piirin ominaisuudet. Massiivinen 7,1 miljardista transistorista muodostuva piiri on tähän mennessä suurin koskaan valmistettu piiri, ja lähimmäksi sitä pääsee Xilinxin Virtex-7 2000T FPGA-piiri 6,8 miljardilla transistorilla. Nvidian uutukaisessa on 384-bittinen muistiväylä ja 15 SMX-yksikköä, joissa on yhteensä 2880 CUDA-ydintä. Myös piirin muistijärjestelmää on kehitetty entistä nopeammaksi, ja välimuistina on käytössä 960 Kt jaettu välimuisti sekä 1536 Kt L2-välimuisti.


GK110 tullaan näkemään ensimmäisenä Tesla K20 -korteissa, jotka on tarkoitettu laskentakäyttöön. Nvidia on ollut hiljaa GK110-piirin tulosta GeForce-mallistoon, mutta se ilmestynee todennäköisesti jossain muodossa pelikäyttöön ensi vuoden puolella. Nvidian mukaan ensimmäisenä tulevissa K20-korteissa kaikki SMX-yksiköt eivät ole käytössä, johtuen suuren piirin valmistusongelmista.

2 KOMMENTTIA

evilboss1/2

Moro!

BoNeLeZz2/2

Originally posted by evilboss:

Moro!

Moro moro

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT