Nvidia julkisti maailman suurimman piirin - 7,1 miljardia transistoria

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

Nvidia julkisti maailman suurimman piirin - 7,1 miljardia transistoria
Vaikka Nvidia onkin Kepler-arkkitehtuurin myötä tuonut GeForce-näytönohjaimille entistä pienempiä ja paremmalla tehonkulutuksella varustettuja piirejä, ei yritys ole kuitenkaan täysin unohtanut jättikokoista Kepler-piiriä. GK110-piiri tullaan näkemään ensimmäisenä HPC-käyttöön tarkoitetuissa Tesla-korteissa vuoden lopulla.

Nvidia on nyt julkistanut GK110-piirin whitepaperin, joka paljastaa piirin ominaisuudet. Massiivinen 7,1 miljardista transistorista muodostuva piiri on tähän mennessä suurin koskaan valmistettu piiri, ja lähimmäksi sitä pääsee Xilinxin Virtex-7 2000T FPGA-piiri 6,8 miljardilla transistorilla. Nvidian uutukaisessa on 384-bittinen muistiväylä ja 15 SMX-yksikköä, joissa on yhteensä 2880 CUDA-ydintä. Myös piirin muistijärjestelmää on kehitetty entistä nopeammaksi, ja välimuistina on käytössä 960 Kt jaettu välimuisti sekä 1536 Kt L2-välimuisti.
GK110 tullaan näkemään ensimmäisenä Tesla K20 -korteissa, jotka on tarkoitettu laskentakäyttöön. Nvidia on ollut hiljaa GK110-piirin tulosta GeForce-mallistoon, mutta se ilmestynee todennäköisesti jossain muodossa pelikäyttöön ensi vuoden puolella. Nvidian mukaan ensimmäisenä tulevissa K20-korteissa kaikki SMX-yksiköt eivät ole käytössä, johtuen suuren piirin valmistusongelmista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

evilboss
evilboss
Moro!
BoNeLeZz
BoNeLeZz
Originally posted by evilboss:
Moro!
Moro moro

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4997 Vapaata keskustelua
Thunderbird/Gmail ongelma 14 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Muistin lisääminen tietokoneeseen. Mitä huomioon? 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1142 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 1 Uutta tietokonetta ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 1 Playstation (PS4 ja PS5)
Videoketju 402 Vapaata keskustelua
Uudet / mielenkiintoiset sovellukset 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Perseilyketju. 2194 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä