Sony ja Panasonic sopimassa yhteistyöstä OLED-televisioiden valmistuksessa

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Sony ja Panasonic sopimassa yhteistyöstä OLED-televisioiden valmistuksessa
Uutistoimisto Reutersin mukaan Sony ja Panasonic ovat parhaillaan neuvottelemassa yhteistyöstä valmistaa seuraavan sukupolven OLED-televisioita. Japanilaisfirmat ovat kovan paineen alla Korealaisten LG:n ja Samsungin jo tälle vuodelle lupaamien OLED-mallien takia.

Samsung ja LG ovat luvanneet julkaista omat 55-tuumaiset OLED-televisionsa jo tälle vuodelle, mutta OLED-pioneeri Sony keskeytti oman OLED-televisioiden tuotantonsa vuonna 2010 maailmantalouden heikennyttyä. Sony valmistaa edelleen ammattikäyttöön tarkoitettuja OLED-paneeleja, mutta televisioissa se luottaa uusiin RGB-taustavalaistuihin Crystal LED -televisioihin. Sonyn televisiopuoli on kuitenkin ollut suurissa vaikeuksissa viime aikoina ja aiheuttanut yritykselle miljarditappiot.


Tutkimusyhtiö IHS:n mukaan OLED-televisioiden myynnin odotetaan nousevan 2,1 miljoonaan vuoteen 2015 mennessä. Analyytikkojen mukaan Sony ja Panasonic ovat jo myöhässä OLED-kisasta, eikä ole mitään epäilystä etteikö OLED tulisi tulevaisuudessa valtaamaan televisiomarkkinat. Sonyn ja Panasonicin ainoa toivo kilpailla korealaisyrityksiä vastaan on yhteistyö, ja Sony on keskustellut myös Taiwanilaisen paneelivalmistaja AU Optronicsin kanssa yhteistyöstä OLED-paneelien kehittämisessä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Ottaen huomioon mitä Oled töllöt maksavat alussa, niin ei siellä vielä kukaan ole myöhässä. Se kenkä pystyy tekemään parhaat töllöt, suhteessa edullisimmin kustannuksin on vahvoilla niinkuin aina ennenkin.
Sitten kun Olet televisioiden hinnat alkavat painua lähelle paria tonnia ja sen alle, niin "merkillä" on taas väliä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4544 Vapaata keskustelua
Mikä tämä on? 6 Android -keskustelu
pctv 292e sovellus kaatuilee 10 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
näyttöön ei tule signaalia 18 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Kuulokkeet pelaamista varten 2 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Miksi jossain autossa ei ole kierroslukumittaria? 10 Vapaata keskustelua
Videoketju 365 Vapaata keskustelua
Mystinen akkuongelma 23 Kannettavat tietokoneet
Miten reitittimen nopeudet menikään? 36 Laajakaistaliittymät
Päivitystä 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä