HP saattaa irtisanoa jopa 30 000 kun mobiili valtaa alaa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

HP saattaa irtisanoa jopa 30 000 kun mobiili valtaa alaa
Ylivoimaimaisesti maailman suurin PC-valmistaja HP saattaa ensi viikolla ilmoittaa jopa kymmenien tuhansien työntekijöiden irtisanomisesta. Eri ennusteissa on veikkailtu yhtiön uudelleenjärjestelyjen koskevan yhdeksästä jopa 15 prosenttia koko 325 000 työvoimasta.

Tarkemmat tiedot irtisanomisista ja yhtiön uudesta suunnasta julkaistaneen ensi viikon osavuosikatsauksen yhteydessä. Ennakkotietojen mukaan HP:n toimitusjohtaja Meg Whitman tulee perustelemaan massiivisia irtisanomisia tarpeella uudelleensuunnata yhtiön resursseja ja vapauttaa varoja tulevien investointien tekemiseen eikä niinkään pelkillä säästötoimilla, joilla voitaisiin tyydyttää sijoittajien vaatimuksia.

Huolimatta johtavasta markkina-asemastaan, HP:n liikevaihto on ollut laskusuuntainen jo pidempään. Syynä on PC-myynnin väheneminen samaan tahtiin kun mobiililaitteet valtaavat markkinoita. HP on aiemminkin yrittänyt saada jalansijaa mobiilimarkkinoilta, huonolla menestyksellä. Esimerkiksi Palmin oston jälkeen julkaistu TouchPad-tabletti jouduttiin kuoppaamaan pian julkaisunsa jälkeen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille