Lenovo julkisti hiilikuiturunkoisen Ultrabookin

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Lenovo julkisti hiilikuiturunkoisen Ultrabookin
Lenovo on tänään julkistanut uuden Intelin Ultrabook-kategoriaan mahtuvan kevyen kannettavan, jonka runko on valmistettu kokonaan hiilikuidusta. Lenovon perinteiseen ulkoasuun perustuva läppäri erottuu edukseen Applen MacBook Airia muistuttavien alumiinisten Ultrabookien keskellä.

Lenovon ThinkPad X1 Carbon kasvattaa näytön kokoa edeltäjästään tasan 14 tuumaan. Näytön resoluutio on keskimääräistä Ultrabookia parempi 1600x900 ja myös näytön laadun vakuutetaan olevan hyvä ja katselukulmien laajat. Hiilikuitukotelon ansiosta laitteen paino on vain 1,36 kiloa, mikä tekee siitä ehdottomasti yhden keveimmistä omassa kokoluokassaan. Hiilikuitukotelo on päällystetty mattapintaisella kumiseoksella, joka pitää pinnan siistinä sormenjäljistä.

ThinkPad X1 sisältää muiden toisen sukupolven Ultrabookien tavoin Intelin Ivy Bridge -prosessorin, mutta Lenovo ei kerro tarkemmin mitä malleja laitteissa tullaan näkemään. Muista ominaisuuksista voidaan mainita 720p-resoluutiolla toimiva kamera, elokuvaelämyksiä surround-äänellä parantava Dolby Home Theater v4 sekä monien suorastaan vaatima taustavalaistu näppäimistö.


Edellisestä mallista on säilytetty Lenovon oma Rapid Charge -tekniikka, jonka avulla tyhjä akku voidaan ladata jopa 80 prosentin varaukseen vain puolessa tunnissa.

Lenovon mukaan ThinkPad X1 Carbon tulee myyntiin kesän aikana, mutta yhtiö ei ole paljastanut tulevaa hinnoittelua. Todennäköisesti taskuihin saa kuitenkin kurkottaa erittäin syvälle, jos hiilikuiturunkoisen Ultrabookin haluaa kaupasta mukaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

johtaja59
johtaja59
Lenovon tuttua viimeisteltyä laatua... ja hinta.
Pihlis12
Pihlis12
Toinen uutukainen mikä kiinnostaa tältä firmalta on Yoga.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5272 Vapaata keskustelua
Läppäriä opiskeluun 2 Uutta kannettavaa ostamassa
Pelejä ilmaiseksi 131 PC:n pelit
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 18 Laajakaistaliittymät
Samsung Xpress c430W värilaserin kuvayksikkö lopussa 24 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Winamp asetukset 2 Keskustelua musiikkiohjelmista
Digiboksi kaapeliverkkoon 2 Ostetaan
Uuden koneen hankinta pelaamiseen 4 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1200 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Gigabyte gforce GTX TITAN X 12GB 1 Myydään
Näytä lisää viestejä