Lenovo julkisti hiilikuiturunkoisen Ultrabookin

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Lenovo julkisti hiilikuiturunkoisen Ultrabookin
Lenovo on tänään julkistanut uuden Intelin Ultrabook-kategoriaan mahtuvan kevyen kannettavan, jonka runko on valmistettu kokonaan hiilikuidusta. Lenovon perinteiseen ulkoasuun perustuva läppäri erottuu edukseen Applen MacBook Airia muistuttavien alumiinisten Ultrabookien keskellä.

Lenovon ThinkPad X1 Carbon kasvattaa näytön kokoa edeltäjästään tasan 14 tuumaan. Näytön resoluutio on keskimääräistä Ultrabookia parempi 1600x900 ja myös näytön laadun vakuutetaan olevan hyvä ja katselukulmien laajat. Hiilikuitukotelon ansiosta laitteen paino on vain 1,36 kiloa, mikä tekee siitä ehdottomasti yhden keveimmistä omassa kokoluokassaan. Hiilikuitukotelo on päällystetty mattapintaisella kumiseoksella, joka pitää pinnan siistinä sormenjäljistä.

ThinkPad X1 sisältää muiden toisen sukupolven Ultrabookien tavoin Intelin Ivy Bridge -prosessorin, mutta Lenovo ei kerro tarkemmin mitä malleja laitteissa tullaan näkemään. Muista ominaisuuksista voidaan mainita 720p-resoluutiolla toimiva kamera, elokuvaelämyksiä surround-äänellä parantava Dolby Home Theater v4 sekä monien suorastaan vaatima taustavalaistu näppäimistö.


Edellisestä mallista on säilytetty Lenovon oma Rapid Charge -tekniikka, jonka avulla tyhjä akku voidaan ladata jopa 80 prosentin varaukseen vain puolessa tunnissa.

Lenovon mukaan ThinkPad X1 Carbon tulee myyntiin kesän aikana, mutta yhtiö ei ole paljastanut tulevaa hinnoittelua. Todennäköisesti taskuihin saa kuitenkin kurkottaa erittäin syvälle, jos hiilikuiturunkoisen Ultrabookin haluaa kaupasta mukaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

johtaja59
johtaja59
Lenovon tuttua viimeisteltyä laatua... ja hinta.
Pihlis12
Pihlis12
Toinen uutukainen mikä kiinnostaa tältä firmalta on Yoga.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 1 Myydään
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä