Ensimmäiset Windows 8 -tabletit Intelin prosessorilla marraskuussa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Ensimmäiset Windows 8 -tabletit Intelin prosessorilla marraskuussa
Ensimmäiset uuteen Windows 8 -järjestelmään perustuvat Intelin prosessoreita käyttävät tabletit saapuvat kauppoihin marraskuun aikana, kertoo CNET omiin lähteisiinsä perustuen.

CNETin lähteiden mukaan odotettavissa on "yli tusinan verran" Windows 8 -tabletteja Intelin prosessoreilla. Valinnanvaraa lisää se, että yli puolet julkaistavista laitteista tulee olemaan hybriditabletteja, eli niissä yhdistyy jossain muodossa perinteisen tabletin kosketusnäyttö sekä kevyen kannettavan fyysinen näppäimistö.

Tableteissa tullaan käyttämää Intelin Clover Trail -koodinimellistä kaksiytimistä Atom-prosessoria. Clover Trailit ovat kohtuullisen vähävirtaisia ja ne valmistetaan Intelin 32 nm prosessilla. Saman prosessorin yksiytiminen versio (Atom Z2460) löytyy jo nyt Intiassa julkaistusta Lava XOLO X900 -puhelimesta.

Kilpailu Windows 8 -laitteiden valmistajien keskuudessa on kovaa ja taistelu ensimmäisen laitteen julkaisusta tulee olemaan tiukka kilpailu. Yksi ennakkosuosikeista on Lenovo, joka esitteli IdeaPad Yoga -hybridikannettavaansa jo alkuvuodesta CES-messuilla. Lenovon hybridikannettava on kuitenkin suunnattu eri segmenttiin kuin Atom-pohjaiset kevyemmät mallit, sillä sen sisuksista löytyy todennäköisesti täysiverinen Core-sarjan suoritin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista