ASRock toi Ivy Bridge -tuen emolevyihinsä BIOS-päivityksellä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (5)

ASRock toi Ivy Bridge -tuen emolevyihinsä BIOS-päivityksellä
Emolevyvalmistaja ASRock on ilmoittanut, että kaikki yhtiön P67-, H67- ja Z68-piirisarjalla varustetut emolevyt ovat päivitettävissä tukemaan Intelin uusimpia Ivy Bridge prosessoreita. Tuki Ivy Bridge -prosessoreille tulee emolevypäivityksenä.

Yhtiön tiedotteen mukaan tavoitteena tuoda high-end-teknologia myös muiden kuin tehokäyttäjien ulottuville aiempaa helpommin. ASRockin mukaan Ivy Bridgen myötä käyttäjille on luvassa enemmän prosessoritehoa ja matalampi tehonkulutus, joka saavutetaan Ivy Bridge -prosessoreissa käytettyjen 22 nm 3D-transistoreiden ansiosta.

Vaikka päivitysmahdollisuus on mukava lisä sitä tarvitseville, nykyisten Sandy Bridge -mallien omistajien päivitysinto voi jäädä vähäiseksi, sillä Ivy Bridge -prosessoreiden hyödyt niiden edeltäjiin verrattuna ovat testeissä osoittautuneet odotettua pienemmiksi.

Uusimman BIOS-version sekä ajurit voi halutessaan ladata ASRockin sivuilta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

johtaja59
johtaja59
Toivoa voisi että muut valmistajat ottaa mallia ja "Tuki Ivy Bridge -prosessoreille tulee emolevypäivityksenä.", mutta veikkaan että moni valmistaja ei jaksa nähdä vaivaa.
Pisteet Asrockille. Tämä on vähän sama, kun coolerivalmistaja toimittaa asiakkailleen uudet kiinnikkeet.
Ibanez90
Ibanez90
Originally posted by johtaja59:
Toivoa voisi että muut valmistajat ottaa mallia ja "Tuki Ivy Bridge -prosessoreille tulee emolevypäivityksenä.", mutta veikkaan että moni valmistaja ei jaksa nähdä vaivaa.
Pisteet Asrockille. Tämä on vähän sama, kun coolerivalmistaja toimittaa asiakkailleen uudet kiinnikkeet.
Asus on tehnyt saman jo muutamia kuukausia sitten ainakin Republic of Gamers emolevyille.
_kooma_
_kooma_
Hieman asiaa sivuten, ainakin ECS on toteuttanut BIOS päivitysten voimin mainiosti tuet uusille prosessoreille jo pitkään. Esimerkiksi omassa ECS:n emossa ei alkuun toiminut kuin vanhemmat AM2+ prossut (ekat Phenomit sekä esim AM2+ Athlonit sekä Sempronit). Päivitysten myötä tuki on tullut sittemmin myös AM3 kantaisille prossuille, kuten Phenom II:lle sekä Thubaneille. Alkuun rajoittavana tekijänä oli myös 95W:n TDP, joka nykyisin ollaan BIOS päivitysten myötä noussut 125W:iin.

Tosin kaikkiin AM2+ lautoihin noita ei ECS:ltä ole tullut, mutta näihin Black Series:in lautoihin kyllä. Mutta oikein hienoa että myös muut valmistajat lisäävät uusille prosessori sukupolville tukiaan. Mikäli Intel olisi suunnitellut esim 1156 kannan hieman eritavoin, ja pitänyt sen samoin pitkä ikäisenä kuin esim LGA 775 kannan, tai AMD AM2+ kannan, voisivat nykyiset Ivy Bridget mennä myös vanhempaan 1156 kantaan. Mutta koska kannat ovat erilaiset fyysisesti, eli 1156:ssa on yksi pinni enemmän kuin uudessa, eivät kannat ole fyysisesti keskenään sopivia.
AMD:llä ollaan pitäydytty prosessori pinneissä, ja arkkitehtuuri on muutoinkin hieman erillainen. Mielestäni onkin AMD:n omistajana ollut erittäin hienoa että vielä melkein neljä vuotta vanhaan emolevyyn saa uusia suorittimia. Itse emolevy ei tosin tue uusimpia juttuja, mutta päivitettävyys on kuitenkin ollut hyvällä tasolla.
Vastaavan kehitys suunnan soisi mieluusti myös Intelin tuotteille.

Myös kahden eri kannan saman aikainen olemassa olo on jotenkin huono asia, tämä siis täysin oma mielipide. Eli mietin sitä että miksei esim 1156:sta voitu tehdä sen verran loistavaa että siihen menisivät kaikki Intelin prosessorit, sekä emolevyjen piirisarjat olisivat myös samalla tasolla.
Mutta kuten sanoin, nämä on näitä omia pähkäilyjä. Intel tosin voi tehdä noin, koska budjetti on lievästi sanottuna "hieman" eri-tasolla kuin AMD:llä.

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

jartar
jartar
Originally posted by Ibanez90:

Asus on tehnyt saman jo muutamia kuukausia sitten ainakin Republic of Gamers emolevyille.

Myös omaan Asus P8P67 emoon on tullut Ivy Bridge päivitys ja sen huvikseni laitoin tuohon sisään. Päivitys oli kuitenkin hyvin poikkeuksellisesti toteutettu. Bios nimittäin piti päivittää kaksi kertaa, jotta uusi firmis meni kokonaisuudessaan sisään. Ensimmäisen bios päivityksen jälkeen kone ilmoitti, että asenna bios uudestaan viimeistelläksesi asennuksen.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

jokmi
jokmi
AsRock
Z68 Extreme4
CPU Support List
Ei ole ainakaan vielä tukea Ivy Bridge:lle.

Ts. kysymyksessä eivät ole *kaikki* AsRockin Z68-emot.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17. toukokuuta, 2012 @ 10:03

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 126 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 75 PC:n pelit
Microsoft Edge - Keskustelu 20 Windows -ongelmat
Googlen Chrome-selain 2 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 5007 Vapaata keskustelua
Videoketju 404 Vapaata keskustelua
Vuoden puhelin 2021 3 Yleistä keskustelua kännyköistä
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1143 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelikone 700€ 1 Uutta tietokonetta ostamassa
Näytä lisää viestejä