AfterDawn logo

Apple tiputti 4G-termin uudesta iPadista

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Apple on joutunut luopumaan tuoreimman iPad-mallin nimeen liitetystä 4G-termistä useissa maissa, raportoi 9to5mac-sivusto.

LTE-yhteyksiä tukevan iPad-mallin nimi oli virallisesti iPad Wi-Fi + 4G, mutta useissa maissa neljännen sukupolven mobiiliverkkoihin viittaava nimi on korvattu termillä "Cellular". Suomessa Apple kuitenkin käyttää edelleen 4G-termiä.

Apple on jo aiemmin lopettanut 4G-ominaisuuden mainitsemisen markkinointimateriaalissaan, mutta nimenmuutos on lopullinen niitti 4G-termille nykyisessä iPad-sukupolvessa.

Syynä 4G-termin tiputtamiselle on monissa maissa noussut kohu siitä, että nimestään huolimatta iPad ei tue paikallisia 4G-verkkoja ja näin ollen laitteiden mainostaminen 4G-tuellisina johtaa asiakkaita harhaan. Erityisen suuri meteli 4G-termistä on noussut Australiassa ja Iso-Britanniassa. Applen iPadit tukevat vain 700 ja 2100 MHz:n LTE-taajuuksia, kun suomalaisoperaattoreiden verkot toimivat 1800 ja 2600 MHz:n taajuuksilla.


Sotkun taustalla on 4G-termin epämääräinen merkitys, joka on kärsinyt huomattavan inflaation eri markkinointiosastojen käsittelyssä. Nykyään 4G-termin alle niputetaan kaikki nopeista LTE-yhteyksistä HSPA+ DC -yhteyksiin, joiden teoreettinenkin nopeus jää puoleen LTE-yhteyksien teoreettisesta nopeudesta.


Ruutukaappaus Apple.fi-sivustolta

3 KOMMENTTIA

ep_1/3

ITU:han hyväksyy Dual Carrierinkin 4G:ksi. IMO se ei ole 4G.

johtaja592/3

Järkevämpi DC yhteyttä olisi sanoa vaikka 3,9G yhteydeksi, kuin ruveta alkuperäisiä määritteitä muokkaamaan. Saako LTE yhteyttä sitten mainostaa 5G yhteytenä?

epii3/3

Julkaisevat siis iPad S:n, jossa uutuutena 4G. Eikä muuta, paitsi innovatiivinen hinta tietenkin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT