Fujitsulta Ultrabook ohutreunaisella mattanäytöllä ja sormenjälkitunnistimella

Kirjoittaja Panu Roivas,

Fujitsulta Ultrabook ohutreunaisella mattanäytöllä ja sormenjälkitunnistimella
Asuksen ja HP:n uutuuskannettavien lisäksi tänään on tarjolla myös uutta Fujitsulta. Japanilaisyritys hakee omaa aluettaan Ultrabook-kannettavista tekemällä business-painotteisempia kannettavia, joista löytyy muun muassa sormenjälkitunnistin ja Kengsington-lukko.

Lifebook UH75H nähtiin ensimmäisen kerran jo CeBIT-messuilla, tosin siellä nähdystä mallikappaleesta puuttui sisuskalut. UH75H on Fujitsun mukaan "maailman ohuin kiintolevyllä varustettu Ultrabook". UH75H:sta löytyy 14" näyttö mattaoptiolla, ja ohuiden reunojensa ansiosta se mahtuu 13" kokoluokkaan. Paksuutta magnesiumkuoriin kyhätyllä kannettavalla on 15,6 mm ja se painaa 1,44 kg. Sille on tulossa myös 13" pikkuveli UH55, jota on saatavilla punaisena tai hopeisena. Valitettavasti kaikkien näyttöjen resoluutio on perinteinen 1366x768.
Lifebook SH76H on vuorostaan 1,34 kg ja ohuimmillaan 16,6 mm, mutta siihen on silti saatu mahdutettua optinen asema. Fujitsun mukaan SH76H jaksaa parhaimmillaan 14 tuntia käyttöä yhdellä latauksella, mikä on tunnin enemmän kuin aikaisempi mallien väite. SH-malleissa toimii kiintolevynä 128 Gt SSD-asema.

Engadgetin mukaan Fujitsu aloittaa uusien kannettavien myynnin 17. toukokuuta Japanissa, mutta Euroopan julkaisuaikataulu ei ole vielä tiedossa.


Fujitsun uusien magnesiumia käyttävien kannettavien pitäisi kestää parhaimmillaan 200 kg paine.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista