Blizzard varautuu palvelinruuhkaan ensi viikon Diablo-julkaisussa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (7)

Blizzard varautuu palvelinruuhkaan ensi viikon Diablo-julkaisussa
Pitkään odotettu Diablo-sarjan kolmas osa julkaistaan viimein ensi viikon tiistaina ja pelin kehittäjä Blizzard on varautunut jättimäisiin ruuhkiin palvelinten avaushetkellä. Blizzardin mukaan palvelinten kuormaa pyritään tasamaan porrastamalla käyttäjien sisäänpääsyä asettamalla viive pelin sisäänkirjautumiseen.

Pelin voi jo ennakkotilata netin kautta, mutta asennuspaketin voi ladata vasta päivää ennen palvelinten avausta ja pelin voi päivittää uusimpaan 1.0.1-versioon. Koska moni tulee odottamaan palvelinten aukaisua käsi hiirennapilla, Blizzardilla pyritään varmistamaan palvelinten kestokyky estämällä kaikkien käyttäjien samanaikaiset kirjautumisyritykset. "Saatamme joutua säätämään käyttäjien sisäänkirjautumisnopeutta, jotta kaikki käyttäjät pääsevät pelaamaan, joten saatat kokea enimmillään 40 sekunnin mittaista viivettä kirjautumisen yhteydessä", Blizzardilta kerrotaan.

Vaikka samanaikaisten kirjautumisten määrää pyritään kontrolloimaan, Blizzardilla uskotaan osan käyttäjistä kohtaavan ongelmia kirjautumisessa. "Jos kirjautuminen ei onnistu 40 sekunnin jälkeen, peli antaa virheilmoituksen ja kehottaa yrittämään uudelleen". Blizzard lupaa pitää käyttäjät ajantasalla mahdollisten ongelmien ilmetessä. Kaikki ohjeet sujuvaan julkaisuun löytyvät Blizzardin blogista.


Pelin netistä ennakkoon tilanneet pääsevät lataamaan asennuspakettia 22:01 sunnuntai-iltana ja palvelimet aukeavat maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 01:01.

Edit 10.5. 11:55: Kuten kommenteissa mainitaan, pelin varsinaiset asennustiedostot ovat jo ladattavissa Blizzardin sivuilta. Pelaamiseen tarvittava 1.0.1-päivitys kuitenkin saapuu ladattavaksi vasta sunnuntai-iltana. Kiitoksia korjauksista!

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

JoniS
JoniS
onneksi puolenkuunpeleissä yö myynti niin saan kannet ja pääsen pelailemaan kun servut aukeaa :)
devilih
devilih
Ennakkotilattu 2010... pitäs varmaan tulla maanantaina.
ackalin
ackalin
Ei sieltä varmaan koko 7 gigan pakettia uudestaan tarvitse ladata vain päivitys paketti. Asennus paketin olen jo ladannut 15.3. joten sen voi ladata heti, kun on maksanut pelin. Asennusta ei voi tehdä ollenkaan ennen julkaisu päivää.

”siis ihan jotain muuta”

JoniS
JoniS
Originally posted by ackalin:
Ei sieltä varmaan koko 7 gigan pakettia uudestaan tarvitse ladata vain päivitys paketti. Asennus paketin olen jo ladannut 15.3. joten sen voi ladata heti, kun on maksanut pelin. Asennusta ei voi tehdä ollenkaan ennen julkaisu päivää.
itseasissa ainakin aiemmin blizzu sanonut että tarvitsee ladata kokonaan uusi client.
ackalin
ackalin
Noh ei sekään haittaa kun vasta viikonloppuna on aikaa pelata vasta kunnolla.

”siis ihan jotain muuta”

KalikoJak
KalikoJak
Originally posted by munkki666:
Originally posted by ackalin:
Ei sieltä varmaan koko 7 gigan pakettia uudestaan tarvitse ladata vain päivitys paketti. Asennus paketin olen jo ladannut 15.3. joten sen voi ladata heti, kun on maksanut pelin. Asennusta ei voi tehdä ollenkaan ennen julkaisu päivää.
itseasissa ainakin aiemmin blizzu sanonut että tarvitsee ladata kokonaan uusi client.
Jos omistit Beta Clientin, sillä ei tee enää mitään ja sinun täytyy ladata retail versio. Sen voi siis ladata jo nyt, vaikka et ole ennakkotilannut sitä tai aiot ostaa tuotteen kaupasta. Kuitenkin 1-päivän patch tulee ladata ennen kuin alotat pelaamisen ja se on ladattavissa sunnuntai-iltana. Pelin asennus onnistuu 14.5.

EDIT: http://us.battle.net/d3/en/blog/5338015
EDIT2: tosta voi jokanen ladata laillisesti omansa: http://eu.media.battle.net.edgesuite.ne...-downloader.exe
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9. toukokuuta, 2012 @ 22:15

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

ackalin
ackalin
Otin kommentin pois kun asia tulikin jo tolta KalikoJak
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9. toukokuuta, 2012 @ 22:19

”siis ihan jotain muuta”

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä