Micron aloittamassa DDR4-muistin massatuotannon loppuvuodesta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Micron aloittamassa DDR4-muistin massatuotannon loppuvuodesta
Muistivalmistaja Micron on esitellyt medialle ensimmäistä toimivaa DDR4-standardiin perustuvaa muistimoduuliaan. Vaikka uusi muististandardi ei ole vielä ehtinyt täysin valmiiksi saakka, Micronilla halutaan olla valmiina kunhan standardoinnista vastaava organisaatio JEDEC lyö lukkoon muistityypin määritykset.

Micronin mukaan yhtiö on jo lähettänyt testikappaleita tietyille avainkumppaneilleen ja saadun palautteen perusteella yhtiö uskoo voivansa aloittaa toimitukset nopeasti vuoden 2013 aikana. Uuden muistitekniikan käyttäjiksi povataan erityisesti yrityksiä, joissa muistia voidaan hyödyntää esimerkiksi pienissä palvelimissa. Myös ultrakevyet kannettavat sekä tablet-laitteet tulevat hyötymään DDR4:n vähävirtaisimmista muistityypeistä.

Micronin ensimmäinen DDR4-tuote tulee olemaan neljän gigabitin x8-moduuli. Myöhemmin valikoimaan lisätään x16- ja x32-tason muisteja. Nopeudet alkavat 2400 MT/s -tasolta ja myöhemmin mukaan tulee myös standardin mukaiseen 3200 MT/s -nopeuteen kykeneviä muistimoduuleja.


Vaikka DDR4-standardi ei ole vielä täysin valmis, Micronilla uskotaan nyt kumppaneille testattaviksi toimitettujen piirien olevan käytännössä identtisiä lopullisten piirien kanssa ja ne noudattavat tulevaa standardia.

Tutkimusyhtiö IHS iSupplin arvion mukaan DDR4-muistit saapuvat massamarkkinoille vasta vuoden 2014 aikana, jolloin sen odotetaan muodostavan 23 prosenttia kaikesta myydystä muistista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5005 Vapaata keskustelua
Videoketju 404 Vapaata keskustelua
Vuoden puhelin 2021 3 Yleistä keskustelua kännyköistä
Microsoft Edge - Keskustelu 17 Windows -ongelmat
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1143 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelikone 700€ 1 Uutta tietokonetta ostamassa
Pelejä ilmaiseksi 74 PC:n pelit
Thunderbird/Gmail ongelma 17 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä