Huhu: Apple suunnittelee halvemman MacBook Airin julkaisua

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Huhu: Apple suunnittelee halvemman MacBook Airin julkaisua
Taiwanilainen DigiTimes tietää kertoa omiin teollisuuslähteisiinsä perustuen, että Apple suunnittelee halvemman MacBook Air -mallin julkaisua tämän vuoden aikana. DigiTimesin lähteiden mukaan halvempi Air-malli voitaisiin julkaista jo alkusyksyn aikana ja sen hinta tulisi olemaan 799 dollaria eli 200 dollaria vähemmän kuin nykyinen halvin malli.

DigiTimesin lähteiden mukaan syynä "budjettimalin" julkaisulle on Applen halu kilpailla Windows-pohjaisia Ultrabookeja tuottavien valmistajien kanssa. Tällä hetkellä MacBook Airin ja nykyisten Ultrabook-mallien hintaero ei ole merkittävä, mutta Intel on investoinut suuria summia rohkaistakseen valmistajia tiputtamaan uusien Ultrabookien keskihinnan 700 dollarin tietämille. Applen lanseeraama 799 dollarin MacBook Air olisi omiaan hidastamaan kopioiksi koettujen Ultrabookien myyntiä.


Vaikka Applen toimintamalliin ei kuulu varsinaisten heikommilla ominaisuuksilla varustettujen budjettimallien julkaisu, Wired-lehden mukaan DigiTimesin tarkoittama halvempi malli voisi yksinkertaisesti olla vanhempi malli halvempaan hintaan. Edellisen sukupolven mallien pitäminen markkinoilla alennettuun hintaan noudattaisi jo iPodien, iPadien ja iPhonejen yhteydessä nähtyä strategiaa.

Tällä hetkellä 11 tuuman näytöllä ja 64 gigatavun SSD-asemalla varustettu Applen MacBook Air on hinnoiteltu Suomessa 979 euroon. Isommalla 128 Gt SSD-asemalla varustettu 11 tuuman Air maksaa 1179 euroa ja 13 tuuman mallien hinta alkaa 1279 euroa 128 Gt mallin osalta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista