Asus julkaisi ensimmäiset Ivy Bridge -prosessoreilla varustetut kannettavansa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Asus julkaisi ensimmäiset Ivy Bridge -prosessoreilla varustetut kannettavansa
Asus on tuonut markkinoille yhtiön ensimmäiset Ivy Bridge -prosessorilla varustetut kannettavat. Intelin kolmannen sukupolven Core-prosessori saapuu ensimmäisenä Asuksen N-sarjan multimediakannettaviin.

Uusi N-sarja koostuu kolmesta eri mallista: N46, N56 ja N76. Ulkoasu noudattaa Asuksen tuttua tyyliä. Laitteiden ominaisuuksista Asus kehuu erityisesti niiden sisäänrakennettuja kaiuttimia. N-sarjan kannettavissa käytetään Bang & Olufsen ICEpower-tekniikkaa ja laitteiden mukana toimitetaan erillisen kaiutin alataajuuksia varten.

N-sarjan kannettavia saa 15,6 tai 17,3 tuuman kokoisena. Myös näyttöpaneeleissa on valinnanvaraa, sillä halvemmassa hintaluokassa käytetään 1366x720 pikselin resoluutiota ja kalliimmista malleista löytyy Full HD -resoluution paneeli. Asus lupaa kuitenkin kaikkien paneelien tarjoavan 150 asteen (vaakasuora) ja 120 asteen (pystysuora) katselukulmat.

Uusien kannettavien mielenkiintoisin ominaisuus on kuitenkin niiden Ivy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit. Ivy Bridge on käytännössä pienempään kokoon pakattu Sandy Bridge muutamilla parannuksilla kuten nopeammalla näytönohjaimella. Ivy Bridge -prosessorit mahdollistavat aiempaa paremman akkukeston ja esimerkiksi videoiden enkoodaukseen tarkoitettu Quick Sync -ominaisuus on huomattavasti aiempaa nopeampi. Näytönohjaimen virkaa N-sarjan kannettavissa hoitaa mallista riippuen joko vanhempaan Fermi-sukupolveen perustuvat GeForce GT 630M tai uudempi Kepler-pohjainen GT 650M.


N-sarjan kannettavien hinnat vaihtelevat mallista ja kokoonpanosta riippuen 999 eurosta aina 1428 euroon. Asuksen mukaan laitteet ovat saatavilla heti myös Suomessa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

Matsomppi
Tällä hetkellä itseäni ainakin kiinnostaisi enemmän ne jonkin aikaa sitten luvatut halvemman luokan Ultrabookit juurikin näillä Ivy Bridge -prossuilla.
hannibal_pjv
Jos näissä vain on kunnon paneelit (ilmeisesti turha toivo?) niin eivät nämäkään pahalta vaikuta. Mutta jep, sellainen 500-700 euron ivy kannettava saattaisi vaikka myydä...
Huntta
"N45, N56 ja N76" <- tarkoitatte varmaankin N46?
squi
Originally posted by Huntta:
"N45, N56 ja N76" <- tarkoitatte varmaankin N46?
Hyvä huomio, näinhän se pitäisi olla. Fiksasin.

Kommentoi uutista