Asus julkaisi ensimmäiset Ivy Bridge -prosessoreilla varustetut kannettavansa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Asus julkaisi ensimmäiset Ivy Bridge -prosessoreilla varustetut kannettavansa
Asus on tuonut markkinoille yhtiön ensimmäiset Ivy Bridge -prosessorilla varustetut kannettavat. Intelin kolmannen sukupolven Core-prosessori saapuu ensimmäisenä Asuksen N-sarjan multimediakannettaviin.

Uusi N-sarja koostuu kolmesta eri mallista: N46, N56 ja N76. Ulkoasu noudattaa Asuksen tuttua tyyliä. Laitteiden ominaisuuksista Asus kehuu erityisesti niiden sisäänrakennettuja kaiuttimia. N-sarjan kannettavissa käytetään Bang & Olufsen ICEpower-tekniikkaa ja laitteiden mukana toimitetaan erillisen kaiutin alataajuuksia varten.

N-sarjan kannettavia saa 15,6 tai 17,3 tuuman kokoisena. Myös näyttöpaneeleissa on valinnanvaraa, sillä halvemmassa hintaluokassa käytetään 1366x720 pikselin resoluutiota ja kalliimmista malleista löytyy Full HD -resoluution paneeli. Asus lupaa kuitenkin kaikkien paneelien tarjoavan 150 asteen (vaakasuora) ja 120 asteen (pystysuora) katselukulmat.

Uusien kannettavien mielenkiintoisin ominaisuus on kuitenkin niiden Ivy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit. Ivy Bridge on käytännössä pienempään kokoon pakattu Sandy Bridge muutamilla parannuksilla kuten nopeammalla näytönohjaimella. Ivy Bridge -prosessorit mahdollistavat aiempaa paremman akkukeston ja esimerkiksi videoiden enkoodaukseen tarkoitettu Quick Sync -ominaisuus on huomattavasti aiempaa nopeampi. Näytönohjaimen virkaa N-sarjan kannettavissa hoitaa mallista riippuen joko vanhempaan Fermi-sukupolveen perustuvat GeForce GT 630M tai uudempi Kepler-pohjainen GT 650M.

N-sarjan kannettavien hinnat vaihtelevat mallista ja kokoonpanosta riippuen 999 eurosta aina 1428 euroon. Asuksen mukaan laitteet ovat saatavilla heti myös Suomessa.

4 kommenttia

Matsomppi
Tällä hetkellä itseäni ainakin kiinnostaisi enemmän ne jonkin aikaa sitten luvatut halvemman luokan Ultrabookit juurikin näillä Ivy Bridge -prossuilla.
hannibal_pjv
Jos näissä vain on kunnon paneelit (ilmeisesti turha toivo?) niin eivät nämäkään pahalta vaikuta. Mutta jep, sellainen 500-700 euron ivy kannettava saattaisi vaikka myydä...
Huntta
"N45, N56 ja N76" <- tarkoitatte varmaankin N46?
squi
Originally posted by Huntta:
"N45, N56 ja N76" <- tarkoitatte varmaankin N46?
Hyvä huomio, näinhän se pitäisi olla. Fiksasin.

Kommentoi uutista