Asus julkaisi ensimmäiset Ivy Bridge -prosessoreilla varustetut kannettavansa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Asus julkaisi ensimmäiset Ivy Bridge -prosessoreilla varustetut kannettavansa
Asus on tuonut markkinoille yhtiön ensimmäiset Ivy Bridge -prosessorilla varustetut kannettavat. Intelin kolmannen sukupolven Core-prosessori saapuu ensimmäisenä Asuksen N-sarjan multimediakannettaviin.

Uusi N-sarja koostuu kolmesta eri mallista: N46, N56 ja N76. Ulkoasu noudattaa Asuksen tuttua tyyliä. Laitteiden ominaisuuksista Asus kehuu erityisesti niiden sisäänrakennettuja kaiuttimia. N-sarjan kannettavissa käytetään Bang & Olufsen ICEpower-tekniikkaa ja laitteiden mukana toimitetaan erillisen kaiutin alataajuuksia varten.

N-sarjan kannettavia saa 15,6 tai 17,3 tuuman kokoisena. Myös näyttöpaneeleissa on valinnanvaraa, sillä halvemmassa hintaluokassa käytetään 1366x720 pikselin resoluutiota ja kalliimmista malleista löytyy Full HD -resoluution paneeli. Asus lupaa kuitenkin kaikkien paneelien tarjoavan 150 asteen (vaakasuora) ja 120 asteen (pystysuora) katselukulmat.

Uusien kannettavien mielenkiintoisin ominaisuus on kuitenkin niiden Ivy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit. Ivy Bridge on käytännössä pienempään kokoon pakattu Sandy Bridge muutamilla parannuksilla kuten nopeammalla näytönohjaimella. Ivy Bridge -prosessorit mahdollistavat aiempaa paremman akkukeston ja esimerkiksi videoiden enkoodaukseen tarkoitettu Quick Sync -ominaisuus on huomattavasti aiempaa nopeampi. Näytönohjaimen virkaa N-sarjan kannettavissa hoitaa mallista riippuen joko vanhempaan Fermi-sukupolveen perustuvat GeForce GT 630M tai uudempi Kepler-pohjainen GT 650M.


N-sarjan kannettavien hinnat vaihtelevat mallista ja kokoonpanosta riippuen 999 eurosta aina 1428 euroon. Asuksen mukaan laitteet ovat saatavilla heti myös Suomessa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

Matsomppi
Matsomppi
Tällä hetkellä itseäni ainakin kiinnostaisi enemmän ne jonkin aikaa sitten luvatut halvemman luokan Ultrabookit juurikin näillä Ivy Bridge -prossuilla.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Jos näissä vain on kunnon paneelit (ilmeisesti turha toivo?) niin eivät nämäkään pahalta vaikuta. Mutta jep, sellainen 500-700 euron ivy kannettava saattaisi vaikka myydä...
Huntta
Huntta
"N45, N56 ja N76" <- tarkoitatte varmaankin N46?
squi
squi
Originally posted by Huntta:
"N45, N56 ja N76" <- tarkoitatte varmaankin N46?
Hyvä huomio, näinhän se pitäisi olla. Fiksasin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Läppäri ei käynnisty 8 Kannettavat tietokoneet
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Näytä lisää viestejä