Nokia toppuuttelee tablet-huhuja: "Ollilaa ymmärrettiin väärin"

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nokia toppuuttelee tablet-huhuja: "Ollilaa ymmärrettiin väärin"
Nokian edustajat ovat kieltäneet yhtiön julkistaneen virallisia suunnitelmia tablet-laitteen julkaisusta. Edustajien mukaan Nokian hallituksen puheenjohtajan paikalta pian alas astuvan Jorma Ollilan viimeviikkoisia kommentteja on tulkittu väärin. Virallisen kannan mukaan Nokia vain "tarkkailee tilannetta" tablettien suhteen.

Ollila kommentoi Nokian kiinnostusta tablet-laitteiisiin ennen viimeviikkoista yhtiökokousta. Financial Timesin mukaan Ollila vahvisti Nokian aikovan julkaista useampia tablet-laitteita sekä uudenlaisia tabletin ja läppärin ominaisuuksia yhdisteleviä hybridilaitteita. FT kertoo Ollilan pitävän uusia laiteluokkia Nokian mahdollisuutena nousta nykyisestä ahdingostaan.

eWeek-sivustolle puhuneen Nokian edustajan mukaan Ollilan kommentteja kuitenkin tulkittiin osittain virheellisesti. "Kuten olemme jo aiemmin sanoneet, pidämme tabletteja kiinnostavana laiteluokkana, mutta emme ole tehneet virallisia ilmoituksia tulevista tuotteista", Nokialta kerrotaan.


Nokian perääntyminen tuskin auttaa rauhoittamaan yhtiön mahdollista tablettia koskevia huhuja. Ollilan "väärin ymmärretyt" kommentit eivät ole ensimmäinen korkean tahon paljastama tieto. Nokian muotoilujohtaja Marko Ahtisaari kertoi jo aiemmin käyttävänsä kolmasosan työajastaan uuden tabletin suunnittelun parissa. Alalla uskotaankin vahvasti, että Nokia aikoo julkaista oman tablettinsa vielä tämän vuoden puolella, kunhan Microsoft saa oman Windows 8 -järjestelmänsä valmiiksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista