Lähteet: näytönohjainten toimitusongelmat helpottavat toukokuussa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Lähteet: näytönohjainten toimitusongelmat helpottavat toukokuussa
Taiwanilainen Digitimes raportoi omiin teollisuuslähteisiinsä perustuen, että uusimpien näytönohjainten toimitusvaikeudet tulevat helpottamaan toukokuun loppupuolella. Tähän mennessä sekä AMD että Nvidia ovat kärsineet piirivalmistaja TSCM:n 28 nm valmistusprosessin liian pienestä kapasiteetista, mikä on johtanut erityisesti Nvidian kohdalla uusimpien Kepler-arkkitehtuuriin perustuvien ohjainten heikkoon saatavuuteen.

TSMCn kapasiteetin kasvun lisäksi Nvidian odotetaan julkaisevan toukokuun ja kesäkuun aikana kaksi uutta Kepler-ohjainta. GeForce GTX 670 ja 610 todennäköisesti saavat aikaan hintamuutoksia myös AMD:n leirissä, jossa Nvidian toimitusvaikeuksien vuoksi Radeon HD 7000 -sarjan ohjainten hintoja on pystytty pitämään kohtuullisen korkealla.

Nvidian toimitusvaikeudet ovat jo vaikuttaneet myös näytönohjainvalmistajien markkinaosuuksiin, kun AMD:n näytönohjainbisneksen liikevaihto kasvoi yhtiön edellisessä osavuosikatsauksessa. Nvidian pian odotettavan uusimman katsauksen odotetaan sen sijaan näyttävän odotettua heikompaa tulosta 28 nm prosessin tuotantovajeen vuoksi.

Tällä hetkellä suomalaiskaupoissa Nvidian GeForce GTX 680 -ohjaimen tarjonta on erittäin niukkaa ja malleja on tarjolla vain muutamilta valmistajilta monien muiden näyttäessä reippaasti miinusta varastosaldojen osalta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille