Lähteet: näytönohjainten toimitusongelmat helpottavat toukokuussa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Lähteet: näytönohjainten toimitusongelmat helpottavat toukokuussa
Taiwanilainen Digitimes raportoi omiin teollisuuslähteisiinsä perustuen, että uusimpien näytönohjainten toimitusvaikeudet tulevat helpottamaan toukokuun loppupuolella. Tähän mennessä sekä AMD että Nvidia ovat kärsineet piirivalmistaja TSCM:n 28 nm valmistusprosessin liian pienestä kapasiteetista, mikä on johtanut erityisesti Nvidian kohdalla uusimpien Kepler-arkkitehtuuriin perustuvien ohjainten heikkoon saatavuuteen.

TSMCn kapasiteetin kasvun lisäksi Nvidian odotetaan julkaisevan toukokuun ja kesäkuun aikana kaksi uutta Kepler-ohjainta. GeForce GTX 670 ja 610 todennäköisesti saavat aikaan hintamuutoksia myös AMD:n leirissä, jossa Nvidian toimitusvaikeuksien vuoksi Radeon HD 7000 -sarjan ohjainten hintoja on pystytty pitämään kohtuullisen korkealla.

Nvidian toimitusvaikeudet ovat jo vaikuttaneet myös näytönohjainvalmistajien markkinaosuuksiin, kun AMD:n näytönohjainbisneksen liikevaihto kasvoi yhtiön edellisessä osavuosikatsauksessa. Nvidian pian odotettavan uusimman katsauksen odotetaan sen sijaan näyttävän odotettua heikompaa tulosta 28 nm prosessin tuotantovajeen vuoksi.


Tällä hetkellä suomalaiskaupoissa Nvidian GeForce GTX 680 -ohjaimen tarjonta on erittäin niukkaa ja malleja on tarjolla vain muutamilta valmistajilta monien muiden näyttäessä reippaasti miinusta varastosaldojen osalta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Kansio hävisi uudelleen nimeämisessä resurssienhallinnassa 1 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1084 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Miten usb tv stick käyttöön win 10 64 bit 41 Windows -ongelmat
Biisiketju 4491 Vapaata keskustelua
Apple iPhone 11 Pro 64GB tähtiharmaa, Takuu 6kk, Espoo Otaniemi 1 Myydään
Linux Mint 19 32bit nykivä video kokoruututilassa 2 Linux -keskustelu
Puhelut nauhoittava softa 3 Vapaata keskustelua
Tietokoneen osat budjetti 3000e 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Lenovo ideapad 320 3 Kannettavat tietokoneet
Nopeustesti.com 3 Laajakaistaliittymät
Näytä lisää viestejä