Nvidia pyrkii helpottamaan PC-pelaamista

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

Nvidia pyrkii helpottamaan PC-pelaamista
Tietokoneella pelaamisen suosiolle ongelmallisinta lienee PC-pelien toimivuus hyvin vaihtelevalla laitekannalla, ja moneen otteeseen ollaan jo julistettu perinteisen PC-pelaamisen kuolemaa. Näytönohjainvalmistaja Nvidia ei kuitenkaan tähän usko, vaan pyrkii sen sijaan helpottamaan nykyistä tilannetta.

Nvidian mukaan jopa 80% PC-pelaajista ei koske juuri ollenkaan pelaamiensa pelien grafiikka-asetuksiin. Valtaosalla pelaajista ei välttämättä ole edes tarkkaa tietoa laitteistokokoonpanostaan tai siitä mitä asetuksia peleissä kyseisellä kokoonpanolla kannattaa käyttää. Lisäksi jokaisella pelillä on omat laitteistovaatimuksensa, jotka ovat monelle täyttä hepreaa. Lopputuloksena on miljoonien eri yhdistelmien sekamelska, joka ei ole omiaan houkuttelemaan ihmisiä PC-pelaajiksi.

Nvidia on luonut tätä ongelmaa varten GeForce Experience -aloitteen. Kyseessä on pilvipohjainen tietokanta, johon Nvidia aikoo tallentaa jokaisen mahdollisen laitteistokokoonpanon ja pelien laitteistosuositukset. Yksinkertaisella sovelluksella käyttäjä voi halutessaan ottaa yhteyden Nvidian tietokantaan ja tarkastaa yhteensopivuuden minkä tahansa pelin kanssa, ja sovellus osaisi asettaa peliin automaattisesti parhaimmin sille soveltuvat asetukset.


Vaikka useimmat harrastelijat osaavatkin säätää itse omat asetuksensa, lienee Nvidian sovelluksesta paljon apua niille, jotka eivät halua käyttää aikaansa tutustuakseen tietokoneensa sielunelämään. Nvidia GeForce Experience siirtyy beta-vaiheeseen 6. kesäkuuta, jolloin käyttäjät voivat testata sitä ensimmäisen kerran.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

superkick
superkick
Piti laittaa käpälää taas otsaan kun luin sanan pilvipalvelu...
hannibal_pjv
hannibal_pjv
No tässä yhteydessä se on ihan fiksua käyttää pilvee, kun tieto pitää jakaa monille käyttäjille, mutta jos jonkun yksityisen ihmisen tiedot "jaetaan" pilven kautta, niin onhan se jo huolestuttavaa...
Eikun pössyttelemään ;-)
Lumikki
Lumikki
Taas kerätään ihmisten yksityisiä tietoja tietokantaan, sillä tekosyyllä että parannetaan asioita. Yritys ei tee koskaan mitään josta ei ole yrityksen liiketaloudelle etua eli paranna heidän mahdollisuutta tehdä suurempia voittoja.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Voisin kuvitella, että tuo ehdottelee sopivin väliajoin näytönohjaimen päivittämistä uudempaan ;-) Eli mainostoimistohan siitä tulee, ehkä jopa nettikauppa, mutta kädettömille koneen käyttäjille ehkä hyödyllinenkin palvelu.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
defender 1 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
Biisiketju 4932 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 84 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
YLE Areena ongelma 76 Televisiot
Win11 upgrade-päivitys vai uusi kone? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
MIKÄ NETTIYHTEYS PERUSKÄYTTÖÖN? 37 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1135 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä