Jobsin mainosrahoitteinen käyttöjärjestelmä oli lähellä kypsyä tuotteeksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (11)

Jobsin mainosrahoitteinen käyttöjärjestelmä oli lähellä kypsyä tuotteeksi
Applen entinen toimitusjohtaja Steve Jobs suunnitteli viime vuosituhannen lopulla Mac OS 9:ään mainosrahoitukseen nojautuvaa päivityspolkua, jonka avulla Mac-koneensa käyttöjärjestelmän pystyi päivittämään tuoreimpaan versioon täysin ilmaiseksi.

Mainosrahoitteisessa käyttöjärjestelmässä Apple halusi esitellä yhteistyökumppanin mainoksen tietokoneen käynnistymisen yhteydessä ja muiden ilmoitusten yhteydessä. "Muihin ilmoituksiin" kuuluu esimerkiksi mustesuihkutulostimen värin loppuminen, minkä yhteydessä voitaisiin näyttää tulostimen valmistajan väripatruunamainos.

Mainosrahoitteisen päivityksen tarkoituksena on saada taloudellista hyötyä niistäkin käyttäjistä, jotka eivät halua maksaa uudesta käyttöjärjestelmäversiosta. Se ei kuitenkaan korvaisi mainoksetonta ja maksullista päivitysmahdollisuutta, vaan tarjoaisi vaihtoehdon niille, jotka eivät halua maksaa ohjelmistopäivityksestä.


Idea ei ole jalostunut tuotteeksi asti, vaikka Ken Segall kertoo uudessa kirjassaan sen olleen lähellä. Asiaa puntaroitiin esimerkiksi TBWA Worldwide -mainostoimiston TBWAChiatDay-osaston kanssa. Konsepti patentoitiin vuonna 2008, eli useampi vuosi sen keksimisen jälkeen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

P.S. Arvomme kaikkien 27.12.2019 mennessä uutiskirjeen tilanneiden kesken Turtle Beachin kuulokkeet ja mm. Destiny -pelien oheistuotteita!

11 kommenttia

oscar808
Kyllä sillä ideoita riitti

Mikkisofta

Jupsu
Originally posted by oscar808:
Kyllä sillä ideoita riitti
Suuri mies jolla suuret ideat, ja hyvät! vaikka en apple tuotteita olekkaan koskaan omistanut niin kyllä häntä voi kännyköiden kehityksestä kuten myös tietokoneiden kilpailusta ja innovaatioista kiittää!


Leetsauce
Ihan kelpo idea ja voisi olla ihan toimiva.
ArttuH5N1
Voisi olla ihan toimiva, koska kaikkihan sen ilmaiseksi haluavat ja keino noiden mainosten kiertämiseen varmasti löytyisi.

Itse en missään nimessä haluaisi lisää mainosroskaa.
xxwavx112
Mainosrahoitteinen käyttis, mielestäni tämä kuulostaa kuvottavalta.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

xxwavx112
Mainosrahoitteinen käyttis, mielestäni tämä kuulostaa kuvottavalta.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

Sefriol
Ideoita voi keksiä kuka vain. Ainoastaan ne, jotka niillä menestyvät muistetaan.
mcmopo
Harmi vain että tallaista ei koskaan tullut. Koneen hinnasta tiputettaisiin kokonaan käyttöjärjestelmän hinta ja kunnollisen saisi pienestä lisämaksusta. Tämä olisi ihanteellista sellaisille henkilöille kenellä on jo jokin käyttöjärjestelmä ylimääräisenä. Esimerkiksi jos läppäriä lähtee etsimään niin on aika vaikeaa löytää ilman käyttöjärjestelmää haluamaansa.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Lumikki
Kuka nyt käyttäisi käyttöjärjestelmää joka mainostaisi ja vakoilisi käyttäjän tekemisiä. Eihän ilman sitä yksityisyyden rikkomista se käyttis osaisi kohdistaa noita mainoksia, kuten uutisessa mainitaan.

Hyviä käyttöjärjestelmiä saa jo nyt ilmaiseksi ilman mainoksia. Esimerkiksi suurin osa Linux jakeluversioista.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29. huhtikuuta, 2012 @ 8:07
JoniS
Originally posted by Lumikki:
Kuka nyt käyttäisi käyttöjärjestelmää joka mainostaisi ja vakoilisi käyttäjän tekemisiä. Eihän ilman sitä yksityisyyden rikkomista se käyttis osaisi kohdistaa noita mainoksia, kuten uutisessa mainitaan.

Hyviä käyttöjärjestelmiä saa jo nyt ilmaiseksi ilman mainoksia. Esimerkiksi suurin osa Linux jakeluversioista.
linux:issa vain on hieman korkeampi kynnys tehdä kaikki. macissä kaikki toimii napin painalluksella joten mitään ei tarvtse osata että voi käyttää. siksi se varmaan yleistymässä onkin kun kaikki pitää olla niin helppoa, kun ei mitään viitsitä opetella enään.
Lumikki
No, ehkä hieman noin, mutta uusimmat linuxit alkaa jo olla helpokäytöisyydessään kuten nuo muut käyttöjärjestelmät. Tietysti Linuxissa on hieman enemmän turvallisuuteen liittyviä asioita joita muissa ei ole. Mutta kyllä tuo että Linuxia on vaikea käyttää, on jo vanhanaikainen käsitys. Itse olen käyttänyt noita kaikkia ja sanoisin että jokainen käyttöjärjestelmä vaatii sen että totuttelee sen käyttöön.

Joku Ubuntu pohjainen linux on äärettömän helppo käyttää. Esimerkiksi Linux Mint.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30. huhtikuuta, 2012 @ 9:05

Kommentoi uutista