Valvella suunnitelmia Linuxin varalle - Steam tulossa vihdoinkin

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (13)

Valvella suunnitelmia Linuxin varalle - Steam tulossa vihdoinkin
Yksi Linux-pelaajien keskuudessa pitkään kiertäneistä urbaanilegendoista on viimein saanut konkreettisempaa vahvistusta.

Phoronix-sivusto kertoo Twitterin välityksellä, että Valve on rakentamassa Linux-versiosta suositusta pelipalvelustaan Steamista. Phoronixin Michael Larabel kertoo vierailleensa Valven päämajassa, jossa hän pääsi testaamaan Steamin aikaista Linux-versiota.

Larabelin aiemman tweetin mukaan kutsu vierailemaan Valvelle tuli suoraan Gabe Newelliltä itseltään, joka on yksi Valven perustajista. Larabel lupasi julkaista kuvia näkemistään Linux-sovelluksista, mutta kuvia ei ole vielä ainakaan nähtävillä.
Steamin Linux-versiosta on puhuttu useampien vuosien ajan, mutta viimeksi vuonna 2010 Valve kielsi yhtiön olevan kehittelemässä mitään Linuxiin liittyvää.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

13 kommenttia

Grina
Grina
Steamin tulo linuxpuolelle voisi kyllä innostaa pelikehittäjiä tekemään pelejä myös Linuxille ja siten nostaa Linuxin suosiota työpöytäkäytössä reilusti. Usein kuulee syyksi Windowsin käyttöön ainoastaan pelaamisen. Positiivinen uutinen.
Anonymous User
Anonymous User
Olisi kyllä hienoa jos tämä laitos saataisiin linuxille. Itse siirtyisin samantien käyttämään linuxia, jos pelit vain toimisivat. Ei jaksa wine pelleilyä, niin käytetään windowsia.

Ubuntukin kehittynyt niin paljon, että on vuosia windowsia edellä ! Tälle vielä pelit niin asiat pelais, eikä tarvis puolenvuoden välein asennella käyttistä uudestaan!!
defic
defic
tämä steamin linux tukis tuota steamboxsysteemiä, niin ei tarttee maksaa microsoftille lisensseistä. toisaalta directx pelit ei sitten tule toimimaan linuxissa joten tarjonta voi jäädä pieneksi.

--------------------------------
2.6 Ghz, R9600XT, 512 DDR, 80 GB

Ilborg
Ilborg
Toisaalta jos tuo hyödyntäisi wineä windows-pelien käynnistykseen niin saattaisi silti olla voitollitsta toimintaa. Viime aikoina winen toimivuus on melkoisesti parantunut vanhasta joten jo muutamien tuntien työllä saattaisi pelin saada toimimaan suurimmalle osalle käyttäjistä. Tarpeeksi suosittuun peliin kannattaisi käyttää jopa enemmänkin aikaa.
johtaja59
johtaja59
Luulen että pidemmän päälle Linux version kehittäminen on kannattavaa, vaikka aluksi meneekin tappiolla.
Tomppa12
Tomppa12
Hieno uutinen, harmi ettei Valve myy osakkeitaan. Ostaisin. :)
meklu
meklu
Jos Valve möisi osakkeitaan, ei se pystyisi olemaan Valven kaltainen.
Agent_007
Agent_007
http://www.phoronix.com/scan.php?page=a...mpfnudeln&num=1
natiivisti näyttää ainakin Left 4 Dead 2 pyörivän Ubuntu 11.10:llä ja Gaben kommentoinnista päätellen Valve haluaa nimenomaan natiiveja Linux-versioita peleistä (tietenkin Steamissä myydään nykyäänkin esim. Transgaming-kamaa, joten esim. Dosbox- ja SCUMMVM-pelejä nähtäneen Steamin Linux-versiossa).
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25. huhtikuuta, 2012 @ 21:50
xxwavx112
xxwavx112
Säikähtiköhän Desuraa.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

roponen
roponen
Tämä olisi hieno asia linuxille. Ei Steam sinänsä vielä takaa sen hurjempaa pelien massavirtausta linux puolelle kuin mitä se on tuonut esim osx:lle, mutta aimo askel eteenpäin kuitenkin.

Lähinnä tässä olisi hienoa se jos steam pystyisi osoittamaan että linux puolelllakin voi tehdä softalla rahaa isommassa mittakaavassa.
Lumikki
Lumikki
Ei tällä ole käytännön merkitystä, koska ei ongelma ole pelien levityksessä linuxissa. Koska linuxissa on jo olemassa valmis levityskanava asiaan. Eli sama jolla ohjelmia muuten hallinoidaan linuxissa.

Kyse on enemmän siitä alkaako peli-yritykset tekee pelejä linuxille. Valven steam ei vaikuta tähän asiaan mitenkään.
Tomppa12
Tomppa12
Ilmeisesti Valvella olisi halua saada enemmänkin kehitystä Linux puolelle Phoronixin artikkelin perusteella. Artikkelissa mainittiin mm. että he ovat kiinnostuneita muistakin kuin OpenGL Linux-kehittäjistä ja Newellin kerrotaan olevan vahvasti Linuxin puolella, joten kyllä minä luulen, että tästä vielä tulee jotain. Jos joku on eri mieltä, niin ei kannata ottaa tätä viestiä vakavasti.
Anonymous User
Anonymous User
henrireiman@hotmail.com

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Motorola bootloader relock? 2 Android -keskustelu
YLE Areena 14 Vapaata keskustelua
Tupakan hinnan nousu 38 Vapaata keskustelua
Löytyykö Kuva/tiedosto hostaus pankkia ilmainen suora linkki ilman mainoksia 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5278 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 55 Vapaata keskustelua
Läppäriä opiskeluun 5 Uutta kannettavaa ostamassa
Samsung Smart Switch tietojen siirto 1 Android -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1201 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 132 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä