AfterDawn logo

Valvella suunnitelmia Linuxin varalle - Steam tulossa vihdoinkin

Teemu Laitila Teemu Laitila
13 kommenttia

Yksi Linux-pelaajien keskuudessa pitkään kiertäneistä urbaanilegendoista on viimein saanut konkreettisempaa vahvistusta.

Phoronix-sivusto kertoo Twitterin välityksellä, että Valve on rakentamassa Linux-versiosta suositusta pelipalvelustaan Steamista. Phoronixin Michael Larabel kertoo vierailleensa Valven päämajassa, jossa hän pääsi testaamaan Steamin aikaista Linux-versiota.

Larabelin aiemman tweetin mukaan kutsu vierailemaan Valvelle tuli suoraan Gabe Newelliltä itseltään, joka on yksi Valven perustajista. Larabel lupasi julkaista kuvia näkemistään Linux-sovelluksista, mutta kuvia ei ole vielä ainakaan nähtävillä.


Steamin Linux-versiosta on puhuttu useampien vuosien ajan, mutta viimeksi vuonna 2010 Valve kielsi yhtiön olevan kehittelemässä mitään Linuxiin liittyvää.

13 KOMMENTTIA

Grina1/13

Steamin tulo linuxpuolelle voisi kyllä innostaa pelikehittäjiä tekemään pelejä myös Linuxille ja siten nostaa Linuxin suosiota työpöytäkäytössä reilusti. Usein kuulee syyksi Windowsin käyttöön ainoastaan pelaamisen. Positiivinen uutinen.

FailureP (vahvistamaton)2/13

Olisi kyllä hienoa jos tämä laitos saataisiin linuxille. Itse siirtyisin samantien käyttämään linuxia, jos pelit vain toimisivat. Ei jaksa wine pelleilyä, niin käytetään windowsia.

Ubuntukin kehittynyt niin paljon, että on vuosia windowsia edellä ! Tälle vielä pelit niin asiat pelais, eikä tarvis puolenvuoden välein asennella käyttistä uudestaan!!

defic3/13

tämä steamin linux tukis tuota steamboxsysteemiä, niin ei tarttee maksaa microsoftille lisensseistä. toisaalta directx pelit ei sitten tule toimimaan linuxissa joten tarjonta voi jäädä pieneksi.

Ilborg4/13

Toisaalta jos tuo hyödyntäisi wineä windows-pelien käynnistykseen niin saattaisi silti olla voitollitsta toimintaa. Viime aikoina winen toimivuus on melkoisesti parantunut vanhasta joten jo muutamien tuntien työllä saattaisi pelin saada toimimaan suurimmalle osalle käyttäjistä. Tarpeeksi suosittuun peliin kannattaisi käyttää jopa enemmänkin aikaa.

johtaja595/13

Luulen että pidemmän päälle Linux version kehittäminen on kannattavaa, vaikka aluksi meneekin tappiolla.

Tomppa126/13

Hieno uutinen, harmi ettei Valve myy osakkeitaan. Ostaisin. :)

meklu7/13

Jos Valve möisi osakkeitaan, ei se pystyisi olemaan Valven kaltainen.

Agent_0078/13

http://www.phoronix.com/scan.php?page=a...mpfnudeln&num=1
natiivisti näyttää ainakin Left 4 Dead 2 pyörivän Ubuntu 11.10:llä ja Gaben kommentoinnista päätellen Valve haluaa nimenomaan natiiveja Linux-versioita peleistä (tietenkin Steamissä myydään nykyäänkin esim. Transgaming-kamaa, joten esim. Dosbox- ja SCUMMVM-pelejä nähtäneen Steamin Linux-versiossa).

xxwavx1129/13

Säikähtiköhän Desuraa.

roponen10/13

Tämä olisi hieno asia linuxille. Ei Steam sinänsä vielä takaa sen hurjempaa pelien massavirtausta linux puolelle kuin mitä se on tuonut esim osx:lle, mutta aimo askel eteenpäin kuitenkin.

Lähinnä tässä olisi hienoa se jos steam pystyisi osoittamaan että linux puolelllakin voi tehdä softalla rahaa isommassa mittakaavassa.

Lumikki11/13

Ei tällä ole käytännön merkitystä, koska ei ongelma ole pelien levityksessä linuxissa. Koska linuxissa on jo olemassa valmis levityskanava asiaan. Eli sama jolla ohjelmia muuten hallinoidaan linuxissa.

Kyse on enemmän siitä alkaako peli-yritykset tekee pelejä linuxille. Valven steam ei vaikuta tähän asiaan mitenkään.

Tomppa1212/13

Ilmeisesti Valvella olisi halua saada enemmänkin kehitystä Linux puolelle Phoronixin artikkelin perusteella. Artikkelissa mainittiin mm. että he ovat kiinnostuneita muistakin kuin OpenGL Linux-kehittäjistä ja Newellin kerrotaan olevan vahvasti Linuxin puolella, joten kyllä minä luulen, että tästä vielä tulee jotain. Jos joku on eri mieltä, niin ei kannata ottaa tätä viestiä vakavasti.

henri1 (vahvistamaton)13/13

henrireiman@hotmail.com

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT