Windows ja Office pitivät Microsoftin raitella -- Bing, Xbox ja WP miinuksella

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Windows ja Office pitivät Microsoftin raitella -- Bing, Xbox ja WP miinuksella
Microsoft on viimeisimpänä julkistanut yhtiön ensimmäisen vuosineljänneksen talousluvut. Tulos ylitti analyytikkojen odotukset hieman. Microsoftin tulos syntyy edelleen perinteisistä lähteistä: Windows myi odotettua paremmin ja Office tarjoaa tasaisen tulovirran.

Microsoftin liikevaihto ylsi vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä ennätykselliseen 17,4 miljardin dollarin lukemiin, mutta siitä huolimatta liikevoitto laski 5,1 miljardiin verrattuna vuodentakaiseen 5,2 miljardiin dollariin.

Microsoftin hakukone Bing tuottaa edelleen satojen miljoonien tappiot eikä parannusta ole näköpiirissä. Toinen heikosti menestynyt osasto oli Xbox-konsolista ja Windows Phone -kehityksestä vastaava Entertainment & Devices, joka teki yllättävän 229 miljoonan dollarin tappion.

Microsoftin tuloksesta vastaavat edelleen yritykset, jotka tietokoneiden myynnin hiipumisesta huolimatta päivittivät käyttöjärjestelmiään Windows 7 -aikaan odotettua enemmän. Myös Office-tuotteiden myynti kasvoi reippaasti.


Osavuosikatsauksessa ei edelleenkään paljastettu mobiilialan kannalta mielenkiintoisia lukuja Windows Phone -laitteiden myynnistä. Suuri osa laitemyynnistä on kuitenkin Nokian laitteita, joiden menekin yhtiöt ovat kertoneet olevan "odotettua parempaa".

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

RekookeR
Joka paikas kehutaan Nokian myyntiä, ihme ettei se näy missään...

-Reko

Lumikki
Mitä Nokian myynnillä on tekemistä Microsoftin kanssa?

Microsoft maksoi Nokialle lähes 200M$ että se tekisi Windows puhelimia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. huhtikuuta, 2012 @ 9:40

Kommentoi uutista