Seagaten toimitusjohtaja uskoo mekaanisten levyjen säilyvän

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Seagaten toimitusjohtaja uskoo mekaanisten levyjen säilyvän
Seagaten toimitusjohtaja kertoo Steve Luczo Forbes-lehden haastattelussa syyn sille, miksi perinteisiä kiintolevyjä valmistavan teollisuuden ei tarvitse vielä pelätä SSD-asemien valtaavan kaikki markkinat. SSD-asemat ovat huomattavasti perinteisiä kiintolevyjä nopeampia, mutta monessa paikassa kapasiteetti on nopeutta tärkeämpää.

Luczo pitää SSD-asemien markkinavaltausta lähes naurettavana ajatuksena. Luczon käsityksen mukaan pienellä kapasiteetilla varustetut SSD-asemat lähinnä siirtävät tallennustilan tarpeen muihin laitteisiin, jotka voivat olla joko ulkoisia mekaanisiin kiintolevyihin perustuvia asemia tai pilvilpalvelimia, jotka myös käyttävät tallennukseen kiintolevyjä.

Luczson mukaan maailmassa tarvitaan yksinkertaisesti niin paljon tallennuskapasiteettia, että sen kaiken korvaaminen flash-muistilla ei ole millään tapaa mahdollista. Luczo esittää laskelman, jonka mukaan mekaanisten kiintolevyjen valmistajat toimittivat yhteensä 400 eksatavun verran tallennustilaa koko viime vuoden aikana. Vaikka kaikki maailman flash-muistivalmistajat tuottaisivat piirejä täydellä teholla, kokonaismäärä yltäisi hädin tuskin 25 prosenttiin mekaanisten levyjen tilasta.


Jos SSD-valmistajat olivat jo viime vuoden mittareilla jäljessä mekaanisia levyjä raa'an kapasiteetin suhteen, kuilu kasvaa suuremmaksi tulevaisuudessa. Luczon mukaan toimitetun tilan määrä kasvaa edelleen huimaa vauhtia. Luczo arvioi kiintolevyteollisuuden saavuttavan tsettatavun datamäärän 2015 tai 2016. Tsettatavuun mahtuu kaikki vuodesta 1957 vuoteen 2010 digitoitu tieto.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
kuvankaappausohjelmaa 3 Ajuri- ja softaongelmat
HbbTV SONY KDL-40WD653 kaapelissa 3 Televisiot
Acronis ture image oem 2 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4639 Vapaata keskustelua
Internet ongelma 3 WLAN ja lähiverkot
DNA kaapeli ongelma 28 Laajakaistaliittymät
Uudempi Android vanhaan tablettiin 7 Android -keskustelu
En halua synkronoida 15 Windows -ongelmat
Papalle uusi kone 57 Uutta tietokonetta ostamassa
Audioengine HD6 vai Kanto YU6 1 Kotiteatterin äänentoisto
Näytä lisää viestejä