Seagaten toimitusjohtaja uskoo mekaanisten levyjen säilyvän

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Seagaten toimitusjohtaja uskoo mekaanisten levyjen säilyvän
Seagaten toimitusjohtaja kertoo Steve Luczo Forbes-lehden haastattelussa syyn sille, miksi perinteisiä kiintolevyjä valmistavan teollisuuden ei tarvitse vielä pelätä SSD-asemien valtaavan kaikki markkinat. SSD-asemat ovat huomattavasti perinteisiä kiintolevyjä nopeampia, mutta monessa paikassa kapasiteetti on nopeutta tärkeämpää.

Luczo pitää SSD-asemien markkinavaltausta lähes naurettavana ajatuksena. Luczon käsityksen mukaan pienellä kapasiteetilla varustetut SSD-asemat lähinnä siirtävät tallennustilan tarpeen muihin laitteisiin, jotka voivat olla joko ulkoisia mekaanisiin kiintolevyihin perustuvia asemia tai pilvilpalvelimia, jotka myös käyttävät tallennukseen kiintolevyjä.

Luczson mukaan maailmassa tarvitaan yksinkertaisesti niin paljon tallennuskapasiteettia, että sen kaiken korvaaminen flash-muistilla ei ole millään tapaa mahdollista. Luczo esittää laskelman, jonka mukaan mekaanisten kiintolevyjen valmistajat toimittivat yhteensä 400 eksatavun verran tallennustilaa koko viime vuoden aikana. Vaikka kaikki maailman flash-muistivalmistajat tuottaisivat piirejä täydellä teholla, kokonaismäärä yltäisi hädin tuskin 25 prosenttiin mekaanisten levyjen tilasta.


Jos SSD-valmistajat olivat jo viime vuoden mittareilla jäljessä mekaanisia levyjä raa'an kapasiteetin suhteen, kuilu kasvaa suuremmaksi tulevaisuudessa. Luczon mukaan toimitetun tilan määrä kasvaa edelleen huimaa vauhtia. Luczo arvioi kiintolevyteollisuuden saavuttavan tsettatavun datamäärän 2015 tai 2016. Tsettatavuun mahtuu kaikki vuodesta 1957 vuoteen 2010 digitoitu tieto.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5361 Vapaata keskustelua
Topfield crc-1410ct 2 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Mikä oli teidän ensimmäinen läppäri? 4 Kannettavat tietokoneet
Samsung vai ProCaster? 1 Televisiot
yle-areena.com 5 HD-kanavat
PlayStation 5 -saatavuus 18 Playstation (PS4 ja PS5)
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 61 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1214 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
cmos patterin vaihto 6 Ajuri- ja softaongelmat
Windows 11 - Keskustelu 222 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä