Apple suunnittelee vastaiskua Windows 8 -tableteille

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Apple suunnittelee vastaiskua Windows 8 -tableteille
Kiinalaisen NetEase-verkkoportaalin mukaan Apple suunnittelee pienikokoista "iPad mini -tablettia", jonka tarkoituksena on olla vastaisku syksyllä ilmestyville Windows 8 -tableteille. Tabletin suositushinnan on sanottu asettuvan 249-299 dollariin.

Applen lisäksi Googlen on sanottu miettivän edullista tablettia. Googlen osalta huhuille saatiin hieman tukea, sillä yhtiön toimitusjohtaja Larry Page totesi hiljattain, että edulliset tabletit kiinnostavat yhtiötä. Segmentissä piilee Pagen mukaan paljon potentiaalia.

Applen iPad ministä on riittänyt huhuja uuden sukupolven iPadin julkaisun jälkeen, joskin aiheesta on puhuttu jo muutamia vuosia. Esimerkiksi Samsung-pomo kertoi julkisuuteen, että yhtiön komponenttitilausten odotetaan kasvavan tänä vuonna, koska he odottavat että Apple ostaa heiltä tulevan iPad minin näyttöpaneelit. Oled-Display.net sai käsiinsä Samsung Securitiesin dokumentin, jonka perusteella Apple harkitsee 7-tuumaisten näyttöjen tilaamista Samsungilta uutta iPadiä varten.


Pikku-iPadin näytöksi on veikkailtu viime aikoina 7,85-tuumaista paneelia, jonka resoluutio on 1024x768. Laite valmistettaneen Foxconnin ja Pegatronin tehtailla, joista laitetta on tilattu NetEasen tietojen mukaan myynnin alkua varten kuusi miljoonaa kappaletta.

Aiemmin myös Wall Street Journal sai käsiinsä tietoja, joiden perusteella Apple suunnittelee nykyistä pienempää tablettia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Tjoo pikkutabletit korvannevat aika tehokkaasti kädessäpidettävät pelikonsolit, mutta vähän tuntuu siltä, että kunnon älykännyt alkaa olla samalla viivalla kilpailemassa samoista asiakkaista. No onhan tuossa 7" näytössä vielä rakoa kännyköihin, mutta rajat hämärtyvät.
Tuollainen 7" puhelinominaisuuksilla voisi olla viksu veto joltain valmistajalta. Useampi laite yksiin kuoriin on varsin pätevä veto, kun ei kaikkea viitti mukanaan kantaa.

Voisi sanoa että kun saisi nokian 808:n kameran. noin 4-5 tuumaisen retinatarkkuisen näytön älykännykkään, jossa olisi riittävästi ruutia näytön reson huomioiden, niin siinä alkaisi olla kaikki millä korvataa niin täppäri, puhelin, kuin pokkarikin. (edellyttäen, että akun kesto olisi edes kohtuullinen ja siihen viel IP67 niin alkaisi olla ihanne mobiililaite kasassa. Siitä sitten pari variaatiota tuon näytön koon suhteen, niin jokainen saisi valita mieleisensä.) 4" lähinnä pientä ja kätevää etsivälle, 5" isokätisille, 7" mini täppärin korvikkeeksi ja 10" tuumainen puheluitakin välittävän elektronisen kirjan korvikkeeksi.
KalikoJak
KalikoJak
Originally posted by hannibal_pjv:
Tjoo pikkutabletit korvannevat aika tehokkaasti kädessäpidettävät pelikonsolit, mutta vähän tuntuu siltä, että kunnon älykännyt alkaa olla samalla viivalla kilpailemassa samoista asiakkaista. No onhan tuossa 7" näytössä vielä rakoa kännyköihin, mutta rajat hämärtyvät.
Tuollainen 7" puhelinominaisuuksilla voisi olla viksu veto joltain valmistajalta. Useampi laite yksiin kuoriin on varsin pätevä veto, kun ei kaikkea viitti mukanaan kantaa.

Voisi sanoa että kun saisi nokian 808:n kameran. noin 4-5 tuumaisen retinatarkkuisen näytön älykännykkään, jossa olisi riittävästi ruutia näytön reson huomioiden, niin siinä alkaisi olla kaikki millä korvataa niin täppäri, puhelin, kuin pokkarikin. (edellyttäen, että akun kesto olisi edes kohtuullinen ja siihen viel IP67 niin alkaisi olla ihanne mobiililaite kasassa. Siitä sitten pari variaatiota tuon näytön koon suhteen, niin jokainen saisi valita mieleisensä.) 4" lähinnä pientä ja kätevää etsivälle, 5" isokätisille, 7" mini täppärin korvikkeeksi ja 10" tuumainen puheluitakin välittävän elektronisen kirjan korvikkeeksi.


Kukaan valmistaja ei tee noin hyvää laitetta koska sitten niitä ostavat eivät uusisi niitä enää 2-3 vuoden välein. Eikö vaan? :)

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

MoZar
MoZar
Millä tavalla tämä on vastaisku Windows 8:laitteille? Siinä seitsemän tuuman kokoluokassa käytettäisi kuitenkin iOSia, joka nyt ei oikein ole kilpailija Windowsille, varsinkaan niille jotka on valmistettu x86 pohjaisella prosessorilla.

---MoZar---

hannibal_pjv
hannibal_pjv
KalikoJak
Siksipä nuo olivatkin vain toiveita ;-)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
vaakaviiruja näytössä käynnistässä ja koneen sammuili 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Biisiketju 5298 Vapaata keskustelua
Ei ole varmaa, voiko tietokone jatkaa Windows 11:n asentamista. Käynnistä asennus ohjelma uudestaan. 4 Windows -ongelmat
E-kirjan lukulaite 2 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 3 Android -keskustelu
Ulkomaalaisia kauppapaikkoja 1 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1209 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 138 PC:n pelit
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä