Valven laiteprojekti liittyy päälle puettavaan tekniikkaan

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Valven laiteprojekti liittyy päälle puettavaan tekniikkaan
Eilen uutisoitu Valven työpaikkailmoitus vaikuttaisi perinteisen pelikoneen tai konsolin sijaan liittyvän yhtiön tutkimushankkeisiin, joissa on tarkoitus kehittää muun muassa päälle puettavaa tietotekniikkaa. Valven tutkimushankkeita valottaa yhtiön Michael Abrash yhtiön blogiin kirjoittamassaan viestissä.

Laitesuunnitteluun erikoistuneen insinöörin palkkauksen spekuloitiin monin paikoin liittyvän aiemmin huhuttuun Steam-palvelun ympärille rakentuvaan pelilaitteeseen. Eilisen uutisen kommenteissa kuitenkin nopeasti viitattiin Kotakun uutiseen Michael Abrashin jo perjantaina julkistamasta katsauksesta Valven tulevaisuuden pelilaitteiden tutkimusprojekteihin.


Blogissa Abrash kertoo omista visioistaan tulevaisuuden tietokoneiden suhteen. Abrashin mukaan päälle puettavat tietokoneet ovat seuraava looginen askel kehityksessä, joka on kulkenut työpöydiltä laukkuun ja sieltä taskuihin. Abrash uskoo huomaamattomien ja Terminator-tyylistä lisättyä todellisuutta tarjoavien tietokoneiden yleistyvän jo seuraavien 3- 5 vuoden aikana, sillä niissä tarvittava tekniikka on jo kehittymässä hyvää vauhtia.

Abrashin mukaan blogissa esitettyjä visioita ei kannata liittää mihinkään nimenomaiseen tuotteeseen, eikä Valve suunnittele laitejulkistusten tekemistä seuraavilla E3-messuilla. Blogin mukaan Valvella on tapana kokeilla ja kehitellä eikä epäonnistumista pelätä.

Vaikka blogissa laitetaan piste spekulaatioille Valven omasta pelilaitteesta, teksti jättää takaportin auki tulevaisuuden julkistuksille. Valve ei olisi ensimmäinen myös laitemyyjäksi ryhtynyt sisällöntuottaja ja Steamilla olisi potentiaalia toimia pelilaitteen (konsolin, tietokoneen tai muun laitteen) sisältöjärjestelmänä. Lähin esimerkki olemassa olevan sisältökaupan hyödyntämisestä myös laitemarkkinoilla on Amazon, jonka 199 dollarin hintainen, sisältökauppaan tiukasti sidottu Android-tabletti on menestynyt loistavasti Yhdysvaltain markkinoilla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Boss93
Boss93
Olis kyllä komia sellanen terminator tietokone

AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

xxwavx112
xxwavx112
"Abrash uskoo huomaamattomien ja Terminator-tyylistä lisättyä todellisuutta tarjoavien tietokoneiden yleistyvän jo seuraavien 3- 5 vuoden aikana."

Just, aika realistinen arvio.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

Boss93
Boss93
Originally posted by xxwavx112:
"Abrash uskoo huomaamattomien ja Terminator-tyylistä lisättyä todellisuutta tarjoavien tietokoneiden yleistyvän jo seuraavien 3- 5 vuoden aikana."

Just, aika realistinen arvio.
Onhan se mahdollista, sillä tarvittava teknologia on jo olemassa, joten vain toteutus puuttuu. Itse kyllä uskon, että menee vielä ainakin 10-15 vuotta ennen kuin keskiverto kuluttaja saa tuonlaista teknologiaa käyttöönsä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
vaakaviiruja näytössä käynnistässä ja koneen sammuili 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Biisiketju 5298 Vapaata keskustelua
Ei ole varmaa, voiko tietokone jatkaa Windows 11:n asentamista. Käynnistä asennus ohjelma uudestaan. 4 Windows -ongelmat
E-kirjan lukulaite 2 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 3 Android -keskustelu
Ulkomaalaisia kauppapaikkoja 1 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1209 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 138 PC:n pelit
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä