Inteliltä 10 Windows 8 -tablettia

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (2)

Inteliltä 10 Windows 8 -tablettia
Intel on kertonut työskentelevänsä 10 nimeltä mainitsemattoman valmistajan kanssa Windows 8 -tablettien parissa käyttäen Intelin piirejä.

Intel Kiinan johtaja Sean Maloney kertoi IDF-tapahtumassa Pekingissä tablet-valmistajien tuovan tämän vuoden aikana monia Intelin piireihin perustuvia tuotteita. Intelillä on tällä hetkellä tarjolla Z2460 Medfield-piiri, joka on tarkoitettu älypuhelimiin ja tabletteihin, ja ensimmäisenä piiriä käyttää Lenovon K800 -älypuhelin, joka julkaistaan toukokuun lopulla.

Medfieldin lisäksi Intel on kehittämässä uutta tableteille suunnattua Clover Trailia, ja sen odotetaan saapuvan markkinoille vuoden lopulla. Kellotaajuudeksi uudelle piirille kerrotaan 1,8 GHz. Älypuhelinten osalta Z2460:n lisäksi Intel on kehittämässä Z2580-piiriä, joka on kaksi kertaa Z2460:ä tehokkaampi, sekä Atom Z2000-piiriä, joka asettuu budjettikategoriaan.

Microsoft on kertonut julkaisevansa vain muutaman ARM-suorittimella varustetun tabletin tämän vuoden puolella, mutta x86-tabletteja olisi aiempien huhujen mukaan tulossa tämän vuoden aikana jopa 32 eri mallia. Intelin vahvistaman 10 tabletin lisäksi AMD on varmasti tuomassa omaa Hondo-alustaansa esille Windows 8:n julkaisun aikaan. AMD:n keskittyessä entistä enemmän vähävirtaisiin tuotteisiin se tulee todennäköisesti kilpailemaan parhaansa mukaan Intelin x86-tablettien kanssa.

2 kommenttia

squi
Alkaa kuullostaa hyvältä, syksyä odotellessa. Pitää toivoa, että x86-tablettien hinta ei karkaa kovin paljon nykyisten ARM-läpysköiden ohi.
PJL78
Tässä kun olisi mukana Nokia, jos vain olisi pysynyt Intelin kaverina. Nyt se alkaa näkymään rajusti mitä kaikkea Nokia menetti, kun siirtyi MS:n leirille ja hylkäsi muut. Ite odotan innolla Windows 8 tablettia, voisi korvata kannettavankin jopa, päin vastoin kuin iPad, joka on vaan tehokas lelu, jolla ei voi tehdä yhtään enempää kuin puhelimellakaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille