AMD Radeon HD 7900 -sarjalle tulossa hinnanalennuksia

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD Radeon HD 7900 -sarjalle tulossa hinnanalennuksia
AMD:n Radeon HD 7900 -sarjan näytönohjaimet ovat olleet markkinoilla jo tammikuusta lähtien, mutta niiden hinnat ovat tästä huolimatta pysyneet alkuperäisellä tasolla. Ensimmäiset merkit hintojen tippumisesta ovat kuitenkin ilmestyneet OCUK-verkkokaupan kautta.

Nvidian GeForce GTX 680 toi uutta kilpailua näytönohjainmarkkinoille tarjoamalla Radeon HD 7970:ää tehokkaamman näytönohjaimen halvemmalla 499? hintalapulla, mutta toistaiseksi sen saatavuus on ollut hyvin rajattua. Sen sijaan Radeon HD 7970:n varastotilanne vaikuttaa selvästi paremmalta ja jälleenmyyjien hyllyt notkuvat korttien painosta, sillä kovin moni kuluttaja ei ole valmis maksamaan pyydettyä 500-600 euron hintaa AMD:n kortista.

Brittiläisen OCUK-verkkokaupan mukaan asiassa tulee kuitenkin tapahtumaan muutos, sillä parin päivän päästä kaupan Radeon HD 7900-sarjan korteista osa tiputtaa hintaa selvästi. OCUK:n Andrew Gibsonin mukaan halvimmat referenssimallin Radeon HD 7970 -kortit tippuvat noin 360£ tasolle, niiden ollessa tällä hetkellä noin 400£ tasolla, eli hinta tippuisi vajaat 50 euroa. Vastaavasti Radeon HD 7950:n halvimmat referenssimallit tippuvat noin 300£ tasolle nykyiseltä 325£ tasolta, eli 7950:lle olisi luvassa noin 30 euron hinnanalennus.


Hinnanalennukset auttanevat tipahtaneeseen kysyntään AMD:n puolella, varsinkin kun Nvidian GTX 680 on myynnissä samaisessa kaupassa keskimäärin 440£ hintaan, varastosaldojen näyttäessä enimmäkseen nollaa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1095 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2161 Vapaata keskustelua
VHS kasettien digitointi 17 Digivideo-ongelmat ja -keskustelu
Lisää muistia Acer läppäriin 9 Kannettavat tietokoneet
Uusi kone 1200€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Videoketju 375 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4610 Vapaata keskustelua
Win 7 läppärille näytöntallentaja Zoom-tallennuksia varten 3 Windows -ongelmat
PC uudet järkevät komponentit 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näyttöteline kolmelle 27" näytölle 4 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä