Kubuntu-projekti löysi uuden rahoittajan

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Kubuntu-projekti löysi uuden rahoittajan
Suositun Ubuntu-linuxin KDE-ympäristöön pohjautuva Kubuntu-versio on löytänyt projektille uuden rahoittajan. Kehitystyötä aiemmin tukenut yhtiö Canonical ilmoitti aiemmin lopettavansa huonosti kaupallista menestystä saavuttaneen distribuution kehityksen tuen sekä maksullisten tukipalveluiden tarjoamisen.

Uusi tukija on Blue Systems, joka tukee myös monia muita KDE-ympäristöön liittyviä projekteja. Blue Systems ottaa rahoitusvastuun projektista toukokuussa kun Kubuntu 12.10 -version kehitystyö alkaa.

Blue Systemsin tuen ansiosta projektin pitkäaikainen pääkehittäjä Jonathan Riddel voi jatkaa työtään Kubuntun parissa täysipäiväisesti. Riddelin palkan lisäksi Blue Systemsin varoilla maksetaan esimerkiksi palvelinkustannuksia ja muita kuluja kuten mainoksia. Canonicalin tuen loppuminen voi kuitenkin tarkoittaa nimenmuutosta projektille, sillä yhtiö omistaa Ubuntu- ja Kubuntu-tuotemerkit.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille