Intel lupaa lisää Ultrabookeja aiempaa halvemmalla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

 Intel lupaa lisää Ultrabookeja aiempaa halvemmalla
Sirujätti Intel panostaa nyt voimakkaasti Ultrabook-konseptiinsa. Yhtiön mukaan markkinoille saapuu pian kymmeniä uusia Ultrabook-malleja, joista halvimmat tullaan hinnoittelemaan 700 dollarista eli 530 eurosta ylöspäin.

Tähän mennessä julkaistut Ultrabookit ovat sijoittuneet selvästi kannettavien tietokoneiden kalliimpaan sarjaan halvimpien mallien sijoittuessa lähelle 1000 euron rajaa, mikä on selvästi enemmän kuin mihin Intel haluaisi laitteita hinnoiteltavan.

Uuden sukupolven Ultrabook-kannettavat perustuvat Intelin pian julkaistaviin Ivy Bridge -prosessoreihin. Ivy Bridge on käytännössä niin kutsuttu die shrink nykyisestä Sandy Bridge -mallistosta, eli niiden arkkitehtuurissa ei tapahdu suuria muutoksia, mutta ne valmistetaan pienemmällä 22 nm valmistusprosessilla. Pienempi valmistusprosessi muun muassa vähentää prosessorin tehonkulutusta, mikä on tärkeä ominaisuus Intelin ultrakevyiden kannettavien kannalta.

Paremman akkukeston lisäksi Intel lupaa uusien Ultrabookien tuovan mukanaan täysin uusia laitekokonaisuuksia, jotka kosketusnäyttönsä ansiosta taipuvat tarpeen vaatiessa läppäristä tabletiksi. Uuden sukupolven kannettavat onkin suunniteltu paljolti Microsoftin tulevan kosketuskäyttöön optimoidun Windows 8 -käyttöjärjestelmän varaan.

Laitevalmistajilta odotettujen uusien mallien lisäksi Intel hakee Ultrabook-koneille näkyvyyttä massiivisella satojen miljoonien dollareiden mainoskampanjalla. Ison kampanjan esimmäinen tv-mainos julkaistiin jo aiemmin tällä viikolla. Perinteisen mainonnan lisäksi Intel aikoo pystyttää kauppoihin omia pelkästään Ultrabook-laitteille varattuja alueita, joihin päästäkseen valmistajien on noudatettava Intelin vaatimuksia esimerkiksi koneiden ulkoisten mittojen sekä muiden ominaisuuksien osalta.

4 kommenttia

Ranvier
Seuraavan sukupolven Ultrabook kyllä houkuttelisi. Yhdistää läppärin ja tabletin hyvät puolet.
Ilborg
Onkos nuo vaatimukset sitä varten että saa kutsua laitetta ultrabookiksi vai ylipäätänsä että saa valmistaa koneita?

Alkaa nimittäin olemaan aikamoisia rajoitteita että jos kyseessä on mitään muuta varten nuo rajoitteet kuin ultrabook-nimikettä varten. Jos ei windows 8 kiinnosta niin kosketusnäytön tarpeellisuus on kyseenalainen, ja siis kosketusnäyttö kun maksaa jonkin verran normaalia enemmän, niin käytännössä tämä tarkoittaa että moni joutuu tyytymään huonompaan näyttöön kosketuksella kuin kunnon näyttöön ilman kosketusta. Myös isomman näytön lisääminenhän kielletään koska laitteen kokoraja taitanee tulla vastaan.

AMD:llahan ei näitä rajoitteita ole, mutta eipä ole kilpailevaa tuotettakaan.
dRD
Originally posted by Ilborg:
Onkos nuo vaatimukset sitä varten että saa kutsua laitetta ultrabookiksi vai ylipäätänsä että saa valmistaa koneita?
Nuo vaaditaan, että saa kutsua konettaan Ultrabookiksi -- ja että valmistaja pääsee mukaan Intelin Ultrabookkien ympärille rakentamiin mainoskampanjoihin, jnejne. Eli ihan normia toimintaa, sitoudutaan siihen, että jos myydään laitetta nimellä X, niin se on myös nimeään vastaava.
Ranvier
Originally posted by Ilborg:
Onkos nuo vaatimukset sitä varten että saa kutsua laitetta ultrabookiksi vai ylipäätänsä että saa valmistaa koneita?

Alkaa nimittäin olemaan aikamoisia rajoitteita että jos kyseessä on mitään muuta varten nuo rajoitteet kuin ultrabook-nimikettä varten. Jos ei windows 8 kiinnosta niin kosketusnäytön tarpeellisuus on kyseenalainen, ja siis kosketusnäyttö kun maksaa jonkin verran normaalia enemmän, niin käytännössä tämä tarkoittaa että moni joutuu tyytymään huonompaan näyttöön kosketuksella kuin kunnon näyttöön ilman kosketusta. Myös isomman näytön lisääminenhän kielletään koska laitteen kokoraja taitanee tulla vastaan.

AMD:llahan ei näitä rajoitteita ole, mutta eipä ole kilpailevaa tuotettakaan.
Jos mitään rajoitteita ei olisi, niin valmistajahan voisi laittaa vaikka 2 kiloa painavan 17 tuumaisella näytöllä varustetun läppärin kylkeen tarran, jossa lukee Ultrabook. Siinähän katoaisi Ultrabook-termin idea ihan täysin. Ihan syystä ne rajoitteet on olemassa. Yhtä lailla kaikissa muissakin tuotteissa on rajoitteet.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille