Eizo esittelee 36 tuumaista 4K-resoluution näyttöä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Eizo esittelee 36 tuumaista 4K-resoluution näyttöä
Erityisesti grafiikkaa tekeville ammattilaisille suunnatuista näytöistään tunnettu Eizo on tuomassa markkinoille uuden isomman ja aiempaa tarkemman huippunäytön. Kuten yhtiön muutkin ylemmän hintakategorian tuotteet, myös FDH3601 on suunnattu lähinnä ammattikäyttöön.

Näytön koko on 36,4 tuumaa ja siihen on saatu ahdettua huima 4096x2160 pikselin resoluutio. Resoluutio on siis hieman yli neljä kertaa isompi kuin perinteisissä Full HD -näytöissä. Ison koon ja resoluution lisäksi näyttö tukee 10-bittisiä värejä.

Valmistajan mukaan näyttö kykenee toistamaan 100 prosenttia sRGB-väriavaruudesta ja sisäänrakennetun 16-bittisen väritaulukon (colour look-up table) ansiosta näyttö tukee 278 biljoonaa eri väriä verrattuna perusnäytöissä yleiseen 16,7 miljoonaan eri väriin.

Eizo ei ole kertonut näytön tulevaa myyntihintaa länsimarkkinoilla, mutta jo aiemmin Japanissa lanseeratun näytön hinta ollut 2,88 miljoonaa jeniä eli runsaat 27 000 euroa. Vaikka hinta on vielä moninkertaisesti liian iso edes peruskäyttäjän harkittavaksi, ison resoluution näyttöjen ilmestyminen edes hintahaitarin yläpäähän antaa toivoa tarkempien näyttöjen valumisesta myös halvempiin kategorioihin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
Tässähän on jo useampikin valmistaja väläytelyt näitä 4K näyttöjä, joten sen suhteen näyttää ihan hyvältä! Päästään vihdoin eteenpäin perus TV-resoista...

Kommentoi uutista