Uusi artikkeli: mitä DirectCompute tarkoittaa pelaajien kannalta?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Uusi artikkeli: mitä DirectCompute tarkoittaa pelaajien kannalta?
Nykyisissä uusissa näytönohjainmalleissa yleistä laskentatehoa on tarjolla aina vain enemmän ja niiden tuki GPGPU-laskennalle on huomattavasti aiempia sukupolvia parempi. Päätimme selvittää millainen merkitys DirectX 11-rajapinnan DirectCompute-tekniikalla on nykyisissä pelimoottoreissa.

Aiempien kokemustemme mukaan DirectCompute vaikutti vain raskaalta ominaisuudelta, joka esimerkiksi Metro 2033:n syvyysterävyysefektin muodossa sai lähes koneen kuin koneen polvilleen. Tarkemmalla tutustumisella kävi selväksi, että DirectCompute-tekniikan mahdollisuudet ja käyttötavat ovat huomattavasti monipuolisempia.

Tässä artikkelissa keskitytään erityisesti valaistuksen realismia parantavan Ambient Occlusion -efektin toteutukseen muutamissa uusissa DirectX 11 -peleissä kuten DiRT 3:ssa sekä Battlefield 3:ssa. Aiemmin mainitun Metro 2033:n DoF-efektin lisäksi DirectCompute-laskentaa käytetään Civilization 5 -pelissä tekstuurien purkamiseen ja pakkaukseen.


Lopputuloksena jäimme DirectCompute-tekniikan osalta odottavalle kannalle. Moni iso pelinkehittäjä näkee GPGPU-laskennan lupaavana mahdollisuutena toteuttaa uusia pelikokemuksia sekä efektejä, joiden renderöinti pelkän prosessorin voimin ei ole yksinkertaisesti mahdollista.

Mitä DirectCompute tarkoittaa pelaajien kannalta?

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Motorola bootloader relock? 2 Android -keskustelu
YLE Areena 14 Vapaata keskustelua
Tupakan hinnan nousu 38 Vapaata keskustelua
Löytyykö Kuva/tiedosto hostaus pankkia ilmainen suora linkki ilman mainoksia 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5278 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 55 Vapaata keskustelua
Läppäriä opiskeluun 5 Uutta kannettavaa ostamassa
Samsung Smart Switch tietojen siirto 1 Android -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1201 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 132 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä