Raspberry Pi sai viranomaisten hyväksynnän

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Raspberry Pi sai viranomaisten hyväksynnän
Minikokoista Raspberry Pi -tietokonetta kehittävä Raspberry Pi Foundation tiedotti pääsiäisenä, että laite on läpäissyt CE-merkintään vaadittavan testauksen. Euroopassa vaaditun CE-merkinnän lisäksi laite sai samalla amerikkalaisen FCC:n hyväksynnän sekä vastaavan merkinnän Australiaan vientiä varten.

Kehittäjien mukaan testaukseen kuului muun muassa testausta staattisen sähkön purkauksien varalta, jossa selvisi, että laitetta on turvallista hieroa kissaa vasten. Lisäksi testeihin kuuluu säteilyttämistä ja muita sähkölaitteilta vaadittuja testejä.

Testien läpäisemisen jälkeen laitteen jakelijat voivat aloittaa ensimmäisten kappaleiden toimitukset ennakkotilaukset tehneille asiakkaille. Ensimmäisten laitteiden toimitusten luvataan tapahtuvan viimeistään parin viikon sisään.

Suuren suosion saavuttanut Raspberry Pi joutui ongelmiin ennen laitteiden toimituksia asiakkaille kun jakelijoilla ja valmistajilla oli erilaiset käsitykset CE-merkinnän tarpeellisuudesta. Vaikka laitteet toimitettiin ilman koteloa, jakelijan mukaan kyseessä oli silti valmis tuote, joka vaatii viranomaisten hyväksynnästä kertovan CE-merkinnän.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

KarZan
Ei ole olemassa CE merkintään vaadittuja testejä. Ei ole CE hyväksyntää. Euroopassa vaan ei saa myydä tuotteita ilman CE merkintää. Siispä valmistajan täytyy lisätä tuotteen mukaan vakuutus jossa kerrotaan mitkä direktiivit tuote täyttää. Siis valmistaja vain vakuuttaa näin olevan. (In the Declaration of Conformity the manufacturer declares that the product is in conformity with the essential requirements of the Directive)

Kommentoi uutista