Kingston julkaisi nopean budjettiluokan SSD:n

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Kingston julkaisi nopean budjettiluokan SSD:n
Kingston on tuonut myyntiin uuden suorituskykyisen SSD-aseman, joka kuitenkin hintansa puolesta sijoittuu markkinoiden halvimpaan kategoriaan. HyperX 3K perustuu SandForcen SF-2281-muistiohjaimeen, joka tukee SATA 6 Gb/s -liitäntää.

Aseman luvataan saavuttavan 555 MB/s peräkkäisen lukunopeuden ja 510 MB/s peräkkäisen kirjoitusnopeuden. Satunnaisten luku- ja kirjoitusoperaatioiden nopeus on huimat 85 000 IOPS ja 74 000 IOPS mainitussa järjestyksessä. Asemasta tulee tarjolle 90, 120, 240 ja 480 gigatavun versiot.

Nopeuden lisäksi aseman mielenkiintoisin ominaisuus on sen hinta. HyperX 3K:n hinnat alkavat noin 129 eurosta 90 GB mallin osalta ja 120 GB mallin suositushinta on 159 euroa. Tallennuskapasiteetin tuplaantuessa tuplaantuu myös hinta 305 euroon ja isoin 480 gigatavun malli on hinnoiteltu 609 euroon. Suurinta osaa potentiaalisista ostajista kiinnostanee kuitenkin 120 GB malli, jota tällä hetkellä saa halvimmillaan jopa 149 euron hintaan.


Kaikista malleista on tarjolla lisäksi 10 euroa kalliimpi versio, jonka mukana toimitetaan erilaisia lisätarvikkeita kuten kelkka 3,5 tuuman kiintolevypaikkaan asennusta varten, sovellus käyttöjärjestelmän siirtämiseen, kaapeleita sekä ruuvimeisseli.


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Agent_007
Inteli tarjoaa 330-sarjassaan suunnilleen samaa tai hieman halvempaa hintaa, takuu on 5 vuotta, mutta suorituskyky ei ole yhtä hyvä. Hyvä että on jotain kilpailua tuossa halvemmassa hintaluokassa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10. huhtikuuta, 2012 @ 17:39
Bodomed
Dodii kannatti odottaa ton isomman ostoa... :)
Pihlis12
Pistin tilaten. Saas nähdä kuinka vanha Lenovo tällä nopeutuu.

Kommentoi uutista