Samsungin taipuvat näytöt ovat YOUMeja

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (6)

Samsungin taipuvat näytöt ovat YOUMeja
Samsung on hankkinut itselleen YOUM-tavaramerkin, jota yhtiö käyttää muodollisena nimenä taipuville OLED-näytöille. Ensimmäiset YOUM-näyttöjä käyttävät kuluttajatuotteet tulevat Samsungin mukaan markkinoille tämän vuoden aikana.

YOUM on tavallista OLED-näyttöä ohuempi ja kestävämpiä. Samsung rohkenee sanoa niitä jopa rikkoontumattomiksi. Vaikka näyttö kestääkin taivuttelemista, niin se ei ole välttämättä itsetarkoitus. Näytöt voidaan yhtä hyvin taivuttaa tiettyyn muotoon.

Samsung hankki maaliskuussa oikeudet myös WAMOLED-, FAMOLED-, PAMOLED- ja TAMOLED-nimiin.

Yhtiö kertoi jo viime vuoden lopulla, että taipuvia näyttöjä hyödynnettäisiin ensimmäisenä älypuhelimissa. Ensimmäisen laitteen julkaisuajankohdaksi arvioitiin tuolloin tämän vuoden alkupuolisko. Tällaista laitetta ei ole vielä esitelty. Samsung Galaxy S III:n julkaisuaikatauluksi on kerrottu sama, minkä takia muutamat lähteet ovat spekuloineet ajatuksella, että yhtiön seuraavassa lippulaivapuhelimessa käytettäisiin YOUM-näyttöä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

6 kommenttia

johtaja59
johtaja59
Milloin taivuteltava Nokia on tulossa markkinoille? Taitaa Samsung ehtä ensin.
Anonymous User
Anonymous User
Vielä kun keksisi mitään järkevää käyttöä tuollaiselle näytölle? Mitä ihmeen järkeä on kännykällä joka menee rullalle?
Grina
Grina
Itse ainakin odottelen innolla taskuun mahtuvaa laitetta, josta saa tarvittaessa taiteltua tai rullattua esiin ison näytön...
teppoI
teppoI
Originally posted by gfsfdf:
Vielä kun keksisi mitään järkevää käyttöä tuollaiselle näytölle? Mitä ihmeen järkeä on kännykällä joka menee rullalle?
Puhelimen ruudun ei tarvitse olla käyttäjän taivuteltavissa tai rullattavissa, vaan näyttö voidaan taivuttaa jo tehtaalla johonkin tiettyyn asentoon. Puhelimen ruutu voitaisiin siis vaikkapa taivuttaa niin, että näyttö jatkuu puhelimen sivuille asti, jolloin saadaan vaikutelma reunattomuudesta/kehyksettömyydestä.
Labratoria
Labratoria
Originally posted by gfsfdf:
Vielä kun keksisi mitään järkevää käyttöä tuollaiselle näytölle? Mitä ihmeen järkeä on kännykällä joka menee rullalle?
Kyllä tällaiselle on vaikka mitä käyttöä, kunhan hinta saadaan todella alas. :)
tomyy
tomyy
puhelin, mistä tulee 10 tuuman reunaton kosketusnäytöllinen tabletti taivuttelemalla näyttöä. Näin voisi nettiä selailla vaikkapa bussissa. käytön jälkeen taivuttaa puhelintabletti taskuun. tai 20 tuuman näyttö jota taivuttelemalla voi 100 tuuman kuvan saada vaikkapa siirrettävään videopresentaatioon. jos paino on 20kg ni on se paljon vähemmän ku nykyää. tai 10 tuuman kaksipuolinen tabletti, josta saa 20 tuuman näytön käden käänteessä hdmi liittimen avulla pelikonsolin näytöksi. tai katto missä on 100 tuuman näyttö tunnelman luojana. tai koko huone pelkkää näyttöä. mahdollisuudet on rajattomat, hinta sen määrää. nykyää on konserttien videonäytötkin yllättävän hankala-asenteisia. Videosta päätellen on aika kevyttä näyttöä. 15kg painaa 42tuumanen lcd, paljonkohan tuo. Näyttökoot pitäis suurentua kaksinkertaisesti tai enemmän ja hinta pysyä 500e hinnassa, mutta tämä on tulevaisuutta tämä. ennen tätä pitäis jonkun kehittää taivuteltavia näyttöjä, mutta katos, nehän on kehitetty jo. nice. sit vaa suunnittelee kuinka taivutellaa ja miten niit tehää halvalla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. huhtikuuta, 2012 @ 18:21

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 115 Windows -ongelmat
Biisiketju 5006 Vapaata keskustelua
Videoketju 404 Vapaata keskustelua
Vuoden puhelin 2021 3 Yleistä keskustelua kännyköistä
Microsoft Edge - Keskustelu 17 Windows -ongelmat
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1143 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelikone 700€ 1 Uutta tietokonetta ostamassa
Pelejä ilmaiseksi 74 PC:n pelit
Thunderbird/Gmail ongelma 17 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä