Intelin työntekijä tunnusti satojen miljoonien arvoisen tietovarkauden

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intelin työntekijä tunnusti satojen miljoonien arvoisen tietovarkauden
Inteliltä AMD:n palvelukseen siirtynyt insinööri tunnusti oikeudessa varastaneensa entiseltä työnantajaltaan salaisia tietoja. Tietojen avulla insinööri suunnitteli edistävänsä omaa uraansa Intelin kilpailijan palveluksessa.

Biswamohan Pani työskenteli Intelin Santa Claran sirutehtaassa. Pani ilmoitti Intelille lopettavansa työt 29. toukokuuta (vuonna 2008), mutta pitämättömien lomien vuoksi viimeiseksi työpäiväksi merkittiin kesäkuun 11. päivä. Panilla oli edelleen pääsy Intelin tietojärjestelmiin, vaikka uusi työ kilpailijan palveluksessa alkoi jo 2. kesäkuuta.

Pani myöntää ladanneensa viimeisinä päivinään Intelin järjestelmästä dokumentteja, jotka sisälsivät tietoa siruvalmistuksesta sekä sirujen rakenteesta. Intelin mukaan tietojen arvo oli 200 - 400 miljoonaa dollaria. Intelin raportoitua varkaudesta viranomaisille, poliisi löysi tiedot epäillyn kotoa.

Tapausta hoitaneen FBI:n edustajan mukaan tiedot saatiin takaisin Intelin nopean reagoinnin vuoksi. Myös Panin uusi (ja nykyään myös entinen) työnantaja AMD saa kiitosta yhteistyöstä. FBI ei missään vaiheessa löytänyt todisteita siitä, että AMD:lta olisi rohkaistu Pania viemään tietoja entiseltä työnantajaltaan.
Intelin entistä insinööriä odottaa mahdollisesti useiden kymmenien vuosien vankeusrangaistus.

1 kommentti

Rokkiman
Harmi, olisi tasoittanut kilpailua ja kuluttajat olisivat hyötyneet. Muuten kyllä epäreilua toimintaa tuollainen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille