Huhut Google-tabletista jatkuvat: julkaisu heinäkuussa alle 250 dollarilla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Huhut Google-tabletista jatkuvat: julkaisu heinäkuussa alle 250 dollarilla
Googlen omalla brändillä varustetun tabletin julkaisu alkaa näyttää yhä todennäköisemmältä, jos huhujen määrää voi pitää merkkinä laitteen olemassaolosta. Viimeisimpänä omien sisäpiirilähteidensä tietoja tarjoaa The Verge, jonka mukaan tabletti julkistettaisiin vasta heinäkuussa.

Aikaisempien huhujen perusteella Googlen mahdollisesti Nexus-brändillä varustettu tabletti tuotaisiin markkinoille jo toukokuun aikana. The Vergen mukaan julkaisu kuitenkin viivästyy, sillä Google haluaa hioa tabletin 249 dollarin hintaa pienemmäksi. Toisin kuin Digitimes kertoi aiemmin, Google ei ole saanut komponenttivaihdoksilla laitteen hintaa laskettua jopa 150 dollarin tasolle.

Uusimpien tietojen mukaan Android 4.0 -järjestelmää pyörittää edelleen Nvidian Tegra 3 -järjestelmäpiiri. Seitsemän tuuman näytöllä varustettu laite on Asuksen valmistama ja rauta perustuu pitkälti Asuksen aiemmin esittelemään MeMo 370T -tablettiin. Googlen on huhuttu julkaisevan seuraavan Jelly Bean -nimellä tunnetun Android-version jo kesäkuun aikana, mutta laitteen julkaisu kokonaan uudella käyttöjärjestelmällä viivästyttäisi julkaisua todennäköisesti entisestään.


Omalla halvalla tabletilla Google pyrkii antamaan potkua heikosti menestyneille Android-tableteille. Parinsadan dollarin hintainen tabletti on vastaveto erityisesti Amazonin hyvin myyneelle 199 dollarin hintaiselle Kindle Fire -tabletille, joka Android-juuristaan huolimatta ei kasvata Googlen lompakkoa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

pähkinä
Saisi tulla jo, saataisiin ehkä oikeaa kilpailua markkinoille.
Jupsu
Jos 3g version hinta noin 200€, ostan!


mcmopo
Taidanpa siltikin odotella vielä parivuotta ja katsoa mitä windows tabletit tulevat pitämään sisällään. Sinänsä kiinnostaisi ostaa kumminkin tabletti kun kulkee mukana paremmin kuin tuo läppäri. Ainut ongelma että ohjelmisto tarjonta on vialä niin suppeaa verrattuna windossiin. Tosin sama homma on windossilla kun kyse on kumminkin ARM pohjaisista prosessoreista. Ei tässä auta muuta kuin kitua ja odotella.
Ranvier
Originally posted by mcmopo:
Taidanpa siltikin odotella vielä parivuotta ja katsoa mitä windows tabletit tulevat pitämään sisällään. Sinänsä kiinnostaisi ostaa kumminkin tabletti kun kulkee mukana paremmin kuin tuo läppäri. Ainut ongelma että ohjelmisto tarjonta on vialä niin suppeaa verrattuna windossiin. Tosin sama homma on windossilla kun kyse on kumminkin ARM pohjaisista prosessoreista. Ei tässä auta muuta kuin kitua ja odotella.
Osta Windows 8 ultrabook kosketusnäytöllä. Kevyt läppäriksi, riittää tehoa myös työskentelyyn ja toimii myös tablettina. Se onkin sitten asia erikseen, että paljonko ne tulee kustantamaan.

Kommentoi uutista